In welke buurt ga ik het best op kot in Gent? | Student Life | Student.be

In welke buurt ga ik het best op kot in Gent?

In welke buurt ga ik het best op kot in Gent?

Ga je binnenkort in Gent studeren en ben je van plan om op kot te gaan? Dan heb je een goede keuze gemaakt, want Gent is veruit een van de tofste studentensteden in België! Hoewel Gent geen al te grote stad is, liggen de verschillende campussen toch best wel ver uit elkaar. Hoe begin je nu aan die kotenzoektocht? En vooral: in welke buurt zoek ik het best? Hieronder nemen we Gent even grondig onder de loep om de zoektocht naar een kot gemakkelijker te maken!

In elke studentenstad heb je verschillende campussen verspreid over heel de stad, en soms zelfs erbuiten. Gent vormt daar zeker en vast geen uitzondering op, want ook hier zijn sommige campussen in het centrum gelegen, anderen in de buurt van het station, en nog andere liggen al helemaal buiten de stad zelf. Het is dus aan jou om uit te maken of je dicht bij de campus wilt wonen, of liever in het centrum of toch maar zo dicht mogelijk bij de uitgaansbuurt. 

Studeer je bijvoorbeeld dierengeneeskunde, dan heb je les in Merelbeke. Dit betekent dat je toch wel een eindje moet fietsen als je beslist om in het centrum van Gent op kot te gaan. Studeer je geneeskunde? Dan heb je les in de buurt van het UZ. Deze campus ligt op het eerste gezicht vrij ver van het station Gent-Sint-Pieters, maar er rijdt een rechtstreekse tram. Conclusie: waar je ook les hebt en op kot zit, Gent is heus niet zo groot, dus de verplaatsing valt meestal goed mee. Hieronder zetten we even de populairste buurten om op kot te gaan op een rijtje.

Coupure 

Zit je graag rustig, dan is de Coupure de ideale buurt voor jou. Je hebt enerzijds de Coupere links en anderzijds de Coupure rechts. Beide kanten liggen over het algemeen op wandelafstand van het centrum én van het het station. Bovendien staat de Coupure rechts ervoor gekend dat je er betaalbare koten kunt vinden. 

Stationsbuurt

De buurt rond het station is ook heel populair bij studenten. Van hieruit is namelijk alles goed bereikbaar, zowel met de fiets als met het openbaar vervoer. En als je de vrijdagavond naar huis moet, dan hoef je helemaal niet lang met die zware valies vol vuile was te sleuren! 

Uitgaansbuurt

De alombekende ‘Overpoort’ is dé feeststraat onder de Gentse studenten. In een zijstraatje hiervan liggen tal van studentenresidenties, de zogenaamde ‘homes’. Krijg je een studiebeurs van de Universiteit Gent? Dan kan je voor een goedkope prijs een studentenkamer versieren in bijvoorbeeld de Home Fabiola of de Home Vermeylen. Ben je een echt feestbeest? In minder dan 2 minuten sta je in je favoriete bar! 

Rabot

Studeer je aan Odisee? Dan kan je zeker en vast in de zogenaamde ‘Rabot’-buurt op kot gaan. Er zijn tal van studentenhuizen te vinden, en opnieuw zit je qua locatie op wandelafstand van het centrum. Het station en de uitgaansbuurt liggen wel iets verder, maar met het openbaar vervoer of een fiets sta je er in een kwartiertje. 

Er zijn natuurlijk nog tal van andere buurten waar je op kot kunt gaan, want zoals eerder gezegd: waar je ook zit, dankzij een fiets of met het openbaar vervoer vallen de meeste verplaatsingen in Gent heel goed mee. Neem hier een kijkje en vind het ideale kot in Gent! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid