International Studies forum: een innovatieve beurs over studeren in het buitenland! | Student Life | Student.be

International Studies forum: een innovatieve beurs over studeren in het buitenland!

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada.... Wilt u meer weten over studeren in het buitenland? Study experience organiseert op 18 november een innovatieve beurs in het Atomium in Brussel: International Studies Forum. Op het programma: meer dan 20 buitenlandse universiteiten aanwezig (mogelijkheid tot voorafgaande aanvaarding ter plaatse!) en conferenties over dit onderwerp: ontdek het Foundation Year, studeren in Groot-Brittannië na de Brexit of zelfs sportieve studiebeurzen in de Verenigde Staten. We vertellen u er alles over.

Het is niet nodig om u het belang van talen in de huidige bedrijfsomgeving in herinnering te brengen. Een van de beste manieren om vooruit te komen is in het buitenland te studeren, ofwel na het laatste jaar van het middelbaar (sabbatjaar na de middelbare school of om direct in het buitenland beginnen te studeren) ofwel zelfs om een masterdiploma te behalen. Maar welke universiteit moet je kiezen? Hoe kunnen we buitenlandse onderwijssystemen goed begrijpen? Hoe weet je zeker dat je diploma erkend wordt? En hoe bereid ik de aanvraag voor? De buitenlandse schoolsystemen, met name de Engelstalige, verschillen sterk van het Belgisch schoolsysteem. Dit is de bestaansreden van een beurs die speciaal opgezet is om al deze vragen te beantwoorden.

International Studies forum: een beurs die verschilt van elke andere

Met het International Studies Forum hoef je nooit meer in een eindeloze rij te wachten! Het aantal plaatsen is beperkt tot 300, wat voor een echt persoonlijke ervaring voor de studenten zorgt. Op de dag van het evenement zijn meer dan 20 universiteiten van over de hele wereld aanwezig, zodat iedereen de kans krijgt om zijn projecten te presenteren en te bespreken met adviseurs die de tijd nemen om tijdens een individueel onderhoud oplossingen te vinden die echt aansluiten bij uw behoeften. Ook kunnen de universiteiten en adviseurs uw aanvraag bestuderen en u concreet begeleiden. U kunt zelfs ter plaatse een belofte van toelating krijgen, mits voorafgaande aanvaarding van uw academisch dossier!

Praktische en nuttige conferenties

Op D-dag worden er verschillende conferenties georganiseerd. Er zijn thema's geselecteerd over actuele gebeurtenissen die beantwoorden aan de algemene vragen van jongeren die in het buitenland willen studeren. Evenals sprekers met de vereiste kennis om de praktische aspecten tijdens de presentaties te bespreken. Op de agenda: getuigenissen, case-studies, praktijkcases, vragen en antwoorden, tips en meer over de volgende onderwerpen: de voordelen van een Foundation Year, studeren in Groot-Brittannië na de Brexit, hoe de IELTS test voor te bereiden, gaan studeren in de Verenigde Staten....

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur kunnen bezoekers gratis hun Engels testen. De English Academy, een van de exposanten op de beurs, zal een realistische Engelse test afnemen om het niveau van het Engels van de deelnemers te meten. Of u nu de IELTS, TOEFL of een andere Engelse test moet afleggen, dit is een echte kans om te oefenen en te weten hoe je er voor staat.

Foundation Year, Gap Year en hogere studies

België blijft een van de enige Europese landen die geen tussenstap voorzien tussen middelbare school en universiteit, wat er soms toe leidt dat studenten in het eerste jaar niet slagen. In tegenstelling tot een tweede laatste jaar is het Gap Year of Foundation Year een jaar dat de kloof tussen middelbaar en hoger onderwijs effectief overbrugt en toch een waardevol jaar biedt. (Engels, Duits of Spaans). Het Foundation Year (of de universitaire voorbereiding) is een voorbereidend jaar dat je helpt om beter te slagen in jou studies door taalcursussen en academische cursussen te combineren.

Sommige programma's bieden internationale studenten de mogelijkheid om onderdompelingscursussen te volgen met lokale studenten. Het Foundation Year is daarom bijzonder geschikt voor studenten die een taalupgrade, een extra jaar om na te denken over hun oriëntatie, een academisch bijscholingsprogramma of zelfs een voorbereiding om zich in te schrijven bij grote universiteiten nodig hebben! Veel beter dan een tweede laatste jaar waarin je opnieuw doet wat je al kent.

Study Experience, een echte ervaring op dit gebied

Study Experience, een adviesbureau gespecialiseerd in hoger onderwijs in het buitenland, heeft bijna 10 jaar ervaring op dit gebied! Sinds jaren heeft Study Experience geprivilegieerde partnerschappen opgebouwd met universiteiten, scholen en gerenommeerde organisaties over de hele wereld.

Universiteiten/instellingen die aanwezig zullen zijn: British Council; IELTS; Education USA; Education USA; INTO; ON CAMPUS; Oxford International; Ilac; Coventry University; Keele University; University of South Wales; Diabolo Valley College Chichester College; English Academy; Over Boarder; University of Amsterdam; University of East Anglia; University of East Anglia; Newcastle University; University of Sheffield.

Schrijf je nu in!

Studeren in het buitenland

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid