Is consultancy iets voor jou? | Student Life | Student.be

Is consultancy iets voor jou?

Wat houdt een functie als consultant eigenlijk in en over welke kwaliteiten moet je beschikken om te schitteren binnen deze functie?

Ben je een Young Graduate die momenteel op zoek is naar een starter job? Dan heb je het woord ‘consultant’ of ‘advisor’ al vaak voorbij zien komen! Wat houdt een functie als consultant eigenlijk in en over welke kwaliteiten moet je beschikken om te schitteren binnen deze functie? De exacte taken van een consultant verschillen per bedrijf, maar in essentie is een consultant een professional die een brede kennis heeft van een specifiek vakgebied en andere bedrijven daarin ondersteunt. Dit doe je de vorm van adviezen, implementatie en uitvoering.

Waarom consultancy zo populair is

Verschillende redenen waarom consultancy zo populair is onder young graduates:

  • Het is een veelzijdige functie: je werkt aan verschillende projecten, in verschillende bedrijven op verschillende locaties.  
  • Eenmaal je als consultant hebt gewerkt, heb je veel kennis opgedaan en ben je een echte troef voor andere bedrijven. Het kan dus een springplank zijn voor je verdere carrière!
  • Een functie als consultant komt ook met veel opleidingsmogelijkheden, wat van consultancy een perfecte starter job maakt!

Cruciale eigenschappen

Om succesvol te worden als consultant moet je beschikken over sociale vaardigheden, een probleemoplossend vermogen, zelfstandigheid en flexibiliteit. Want als consultant kom je constant met verschillende soorten mensen in aanraking. Het is dus belangrijk dat je in staat bent om snel vruchtbare relaties op te bouwen en te onderhouden. Een consultant wordt aangenomen om problemen op een creatieve en vernieuwende manier op te lossen. Je kan problemen snel herkennen en je bent in staat zijn om de oplossing in een strategisch plan voor te stellen. Dit vereist inzicht, logica en creativiteit. Daarnaast heb je vaak een onafhankelijke rol binnen de organisatie. Je moet dus in staat zijn om zelf aan de slag te gaan zonder begeleiding. Dit kan veeleisend zijn, maar aan de andere kant heb je ook de autonomie om zelf te bepalen waar je je prioriteiten legt.

Waar kan je binnenkort starten?

BDO,behorend tot de top van advisory bedrijven, is op het moment volop Young Graduates aan het werven op diverse gebieden zoals bijvoorbeeld:

Herken jij jezelf in dit profiel? Denk je dat consultancy jouw volgende carrièrestap mag zijn? Bekijk dan de onderstaande vacatures en aarzel niet om contact op te nemen met BDO. Zij zijn op zoek naar verschillende jonge consultants voor uitdagende projecten.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid