Is Facebook nog relevant bij de Young Graduates van vandaag? | Student Life | Student.be

Is Facebook nog relevant bij de Young Graduates van vandaag?

Is facebook nog relevant voor Young Graduates?

Net als dat ieder restaurant een bepaalde behoefte vervult, van uitgebreid 6 gangen diner tot aan een snelle maaltijd in een eetcafé, zo vervult ook ieder social-mediakanaal een de behoefte voor een bepaalde doelgroep.

Nu je vacatures aan Young Graduates wilt richten, zoek je ook de juiste kanalen om ze te bereiken.

Waar vind ik Young Graduates?

Unlock de mobiel van een gemiddelde twintiger en ziedaar, prominent de apps Snapchat, Youtube, Instagram en Facebook. Misschien een enkeling met nog een openstaande LinkedInpagina. Snapchat gebruiken jongeren om hun vrienden te laten zien wat ze real-time aan het doen zijn. Op Instagram geldt een soortgelijk fenomeen. Het gaat vooral om de leuke, lieve, lollige zaken in het leven te laten zien.  

Kan ik overal op inzetten?

Absoluut. Maar de vraag is waar jouw boodschap het meest effectief is en je doel het beste wordt bereikt.  Snapchat, Youtube en Instagram zijn platforms waar vooral consumentengoederen worden gepromoot door influencers (populaire figuren bij jongeren).  Een twintiger zit niet snel te wachten op een vacature op zijn/haar snapchat. Je bent als bedrijf toch eerder als een ongewilde gast op een verjaardag. Ongemakkelijk aanwezig en niet 100% welkom.

Een speler die al 15 jaar actief is, maar niet volledig aanslaat bij Young Graduates is LinkedIn. LinkedIn is in België goed voor drie miljoen gebruikers, maar de gebruikers concentreren zich vooral tussen de leeftijden 35-54 jaar. Ofwel professionals die al enkele jaren ervaring op hun cv kunnen schrijven.

Waarom Facebook?

Ondanks berichten over dalingen in gebruikersaantallen blijft Facebook hevig aanwezig in het dagelijkse leven van studenten en Young Graduates. Facebook biedt zoveel faciliteiten waar jongeren gewoon niet omheen kunnen. Schoolopdrachten worden via Messenger besproken, documenten worden via studiegerelateerde pagina’s gedeeld, ze verkopen er hun studieboeken, bekijken memes/quotes en delen verder al hun lief en leed.

In de groepen rond een specifiek onderwerp is de kans op succes het grootst, omdat de Young Graduates de informatie echt tot zich nemen. Bijvoorbeeld startersjob engineering of studentjobs Gent. De aantallen in de gesloten groepen groeien zelfs alleen maar. Logisch, hier groeperen mensen zich met dezelfde gemeenschappelijke interesses.

Op de vraag of Facebook nog relevant is luidt het antwoord dus volmondig ja. Jongeren verzamelen zich nog steeds dagelijks en in groten getale op Facebook. Als individueel bedrijf continu posts plaatsen is daarentegen niet handig, dit kan zelf nefast zijn voor je sympathie richting Young Graduates. Maar in groepen waar jongeren echt zoeken naar jobs wordt een diverse toevoer van vacatures enorm gewaardeerd.  

Gerelateerde vacatures

 • 2018-09-01
  =job.status_text

  HR Consulent Payroll

  VAB Startersjob
  2070 Zwijndrecht
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid