Job in de kijker: System Engineer bij EASI | Student Life | Student.be

Job in de kijker: System Engineer bij EASI

Aan de slag als system engineer bij EASI, een getuigenis.

Droom je ervan om als System Engineer aan de slag te gaan? Dan ben jij bij EASI aan het goede adres! Chris Carremans werkt al 10 jaar lang als System Engineer bij EASI en deelt graag zijn ervaringen. Ontdek het hieronder! 

Vraag 1: Hoe ben je bij EASI terechtgekomen?

Ik heb mijn afstudeerproject gemaakt voor het bedrijf Appligen. Ik ontwikkelde voor hen een intranetsite om bestellingen op te plaatsen, mensen in te plannen en dergelijke. Ze waren er zo enthousiast over dat ze me meteen een contract aanboden en ik ben er dan na mijn studies aan de slag gegaan. Vijf jaar daarna werd Appligen overgenomen door EASI en ik werk hier nu nog altijd. 

Vraag 2: Waarom blijf je graag bij EASI?

De professionaliteit en mate van organisatie had ik nog nooit eerder gezien. We werken met een SmartShare-ecosysteem en eens je ermee werkt, kan je je gewoon niet meer inbeelden hoe het zou moeten zonder. Maar het gaat vooral om het totaalpakket. Uiteindelijk waren voor mij de begeleiding, de coaching en de fijne sfeer de doorslaggevende factoren. Zowel het management als de collega’s, iedereen heeft dezelfde positieve ingesteldheid, dat is fijn werken.

Vraag 3: Hoe ziet een gemiddelde werkweek eruit?

Elke werkdag ziet er anders uit. Vanop kantoor voeren we vaak remote interventies uit. Dat wil zeggen dat we vanop afstand voor onze klanten werken. Het gaat hierbij om installatie, implementatie, configuratie of verbeteringen op de IT-infrastructuur van onze klanten. Daarnaast gaan we ook ter plaatse om taken uit te voeren als er nieuwe zaken moeten opgezet worden of om proactieve controles uit te voeren. Op vraag van onze sales collega’s gaan we geregeld mee om hen technische ondersteuning te bieden. Intern ondersteunen we de collega’s in verschillende domeinen zoals virtualisatie, storage, back-up, security, IBM Power, netwerken … 

Vraag 4: Wat is het leukste project dat je al hebt mogen doen?

‘Geographic Information Management’. Dat ging over vernieuwing van infrastructuur, dus hosts, storage, netwerk, back-up en disaster recovery. Ik kreeg de kans om dit project van A tot Z uit te werken. Dat ik het design van de oplossing voor de klant mocht uitwerken, verdedigen en uiteindelijk ook volledig mocht coördineren en afwerken, gaf mij extra voldoening. Een goede en leuke samenwerking met de klant is hierbij essentieel en het doet me altijd plezier dat ze zoveel vertrouwen geven.

Vraag 5: Heeft jouw carrière al bepaalde wendingen gekend?

Bij EASI wordt er altijd gewerkt aan je loopbaan. Dankzij de evaluatiemomenten wordt er altijd besproken hoe je verder kan groeien en evolueren. Die gestructureerde evaluaties geven je transparantie over de verwachtingen. Hierdoor weet je perfect wat je doelstellingen zijn. Op basis van nieuwe verantwoordelijkheden of opdrachten kan je je dan toetsen aan de verwachtingen van je huidige of toekomstige functie.

 Na een carrière van 10 jaar kan ik zeggen dat ik al behoorlijk wat opdrachten en verantwoordelijkheden heb kunnen aftoetsen. Zo kon ik doorgroeien naar Senior System Engineer. EASI waardeert zijn werknemers ook echt. Er komt vaak een ‘merci’ of een notificatie met een dankwoordje. Dat ik in 2016 de EASI-spirit award won, was voor mij de kers op de taart. 

Vraag 6: Heb je nog advies voor wie als bij EASI wil beginnen?

Je moet je job graag doen, dan kan je voluit gaan. Wie zich blijft motiveren om zich steeds in te zetten, krijgt daar echt voldoening van. En tot slot zou ik zeggen: grijp gewoon alle kansen die je aangeboden worden. Blijf jezelf steeds uitdagen. Je kan je hier dan alvast verwachten aan schouderklopjes van klanten, collega’s en managers, wat wens je nog meer?

Overtuigd? Neem dan hieronder een kijkje naar de openstaande vacatures. 
 

 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid