Kersvers bachelor? Ontplooi je unieke talent bij Belfius | Student Life | Student.be

Kersvers bachelor? Ontplooi je unieke talent bij Belfius

Je bent jong en je wilt wat. Een werkgever, bijvoorbeeld, die  oog heeft voor je talenten, je wil om te groeien en je ongebreidelde enthousiasme om jezelf te ontplooien. Die je uitdaagt, maar een goede work-life-balance even belangrijk vindt. Maak kennis met werken bij Belfius.

Belfius Insurance, de verzekeringstak van Belfius, is op zoek naar jouw talent voor een traineeship waarbij je 3 keer 8 maanden lang kennismaakt met de meest uiteenlopende diensten. Blijven plakken? Da’s een must, want jouw contract is gewoon van onbepaalde duur. Na 2 jaar kan je aan de slag in heel wat functies. Een greep uit het aanbod? Schade- of contractbeheerder, analist, accountant…

Jana kan ervan meespreken. Ze studeerde vertaler-tolk maar raakte uitgekeken op beide helften van dat woord. “Ik klikte toevallig de trainee-vacature van Belfius open. Ik dacht eerst dat het om een onbetaalde stage ging binnen een opleiding, maar het is dus echt wel een volwaardige job. Ik mocht op gesprek en vroeg ze letterlijk: wat voor werk zien jullie bij mij passen?”

Rechtsbijstand, zo bleek, voor haar eerste shift van 8 maanden. Ze kreeg opleiding van een jurist – ze noemt hem haar “wandelende wetboek” – en werd daarna meteen voor de leeuwen gegooid.

Leeuwen? Nou ja. “Ik krijg de kans om alles al doende te leren en vragen stellen is nog nooit een probleem geweest. Elke maand zit ik samen met een coach die ik een uur lang op het rooster mag leggen. Ik leer een vak, rechtsbijstand, en spijker tegelijk mijn Frans bij: door het werk én door de dagelijkse contacten met mijn Franstalige collega’s. Al is met dat laatste iets vreemds aan de hand: Franstaligen spreken steevast Nederlands en omgekeerd.”

Wat er voor haar boven uitsteekt? De kans om in sneltempo van allerlei soorten uitdagend werk te proeven en zo te ontdekken waar ze een goed gevoel aan overhoudt. Een klant een smile op het gezicht toveren door hem snel te helpen? Hoge ogen gooien met een scherp inzicht of goede analyse?

Dat het met de teamspirit goed snor zit, weet ook Laetitia: “Ik ging dinsdag voor het eerst naar een activiteit van de Belfius Young Community, die alle jonge Belfius-werknemers met elkaar verbindt. En het smaakt naar meer. Met 70 jonge mensen die je niet kent gaan bowlen is intimiderend, maar het verplicht je wel om uit je stulp te komen. Het is een unieke kans om razendsnel tal van boeiende mensen te leren kennen.”

Of ze uitkijkt naar de intussen hyperpopulaire BYC-afterworks? De vraag stellen is ze beantwoorden.

 

Ook enthousiast om je talent te bewijzen?
Solliciteer als de bliksem via deze link

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid