Margo, Medische Bijstandverlener bij Allianz Partners, getuigt over haar eerste werkervaring | Student Life | Student.be

Margo, Medische Bijstandverlener bij Allianz Partners, getuigt over haar eerste werkervaring

Allianz Partner - medische bijstandverlener

Margo (25) startte haar loopbaan bij Allianz Partners, kort nadat ze afstudeerde als vertaler-tolk Engels en Spaans. Op de afdeling Medische Bijstandverlening heeft het bedrijf namelijk een zeer grote nood aan talige medewerkers.

“Er gaat geen dag voorbij waarop ik mijn talenkennis niet in praktijk breng.”

In Brussel huist één van de 4 medische platformen binnen de internationale groep, gespreid over de wereld. De andere 3 bevinden zich in Canada, Australië en München. Vanuit Brussel verleent Allianz Partners bijstand aan reizigers uit Benelux, UK, Frankrijk, en de complexe cases van Spanje en Portugal, waar ook ter wereld zij stranden en te kampen hebben met een medisch probleem.

“Als starter word je zeer goed begeleid”, getuigt Margo, “en krijg je de eerste weken training over de systemen en de procedures die we toepassen. Medische kennis is niet meteen vereist, want we worden zelf bijgestaan door enkele artsen en ander medisch geschoolde collega’s. Maar, je wordt wel verondersteld om de situatie meteen in te schatten en in de hand te nemen. Het komt er op neer dat je in de eerste plaats de reiziger, onze verzekerde, geruststelt dat hij in goede handen is en ervoor zorgt dat alles voor hem wordt geregeld. Wij doen daarvoor een beroep op onze eigen mensen ter plaatse, want Allianz Partners is vertegenwoordigd in liefst 78 landen. 

Dagelijks sta ik mensen te woord in mijn eigen taal, in het Frans en in het Engels natuurlijk, maar als er wat in het Spaans te regelen valt, schakelen collega’s mij gezwind in. Zo kan ook ik een beroep doen op collega’s die Arabisch, Portugees, zelfs Chinees of noem maar op, spreken. 

Wij werken hier in verscheidene shifts. Ofwel start je vroeg om 7u en ben je al om 15u30 klaar. Ofwel start je om 13u30 en vervul je de late shift tot 22u. Maar er zijn evengoed werkdagen van 9 tot 17u30. 

Ik hou wel van die vroege of late shifts. Ze laten mij toe om mijn startende praktijk als vertaler/tolk te ontwikkelen en hier en daar al een opdracht te aanvaarden.

Wat ik zo heerlijk vind aan deze job is dat we mensen, als een team, helpen in vaak precaire situaties en dat we écht veel voor hen betekenen op dat ogenblik. Het is een job die me niet alleen heel wat afwisseling biedt – geen twee situaties zijn dezelfde – maar tegelijk ook heel veel voldoening geeft. Het gebeurt vaak dat er een bedankje van de klant binnenloopt na afloop van onze interventie.”

Allianz Partners stelt 15 nieuwe jobs open voor medische bijstandsverleners. Jobstarters zijn welkom! Meer informatie vind je in de vacature hieronder!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid