Moet ik mijn cv aanpassen aan de vacature? | Student Life | Student.be

Moet ik mijn cv aanpassen aan de vacature?

Een aangepast cv kan je kansen op slagen sterk verhogen

Ben je recent begonnen met solliciteren of sta je op het punt om eraan te beginnen? Geloof je ook dat het volstaat om telkens hetzelfde cv door te sturen, ongeacht de vacature? Je voelt het al aankomen: zo doe je het beter niet. Met een afgestemd cv toon je meteen dat je moeite hebt gedaan om je te verdiepen in het bedrijf en de vacature. Bovendien verhoog je je kansen enorm!

Denk je dat het veel werk vergt om telkens je cv aan te passen per sollicitatie? Geen paniek! Na het lezen van deze blogpost zal je perfect in staat zijn om je cv op een efficiënte manier te optimaliseren per vacature. 

Waarom een afgestemd cv?

Laten we maar even met de deur in huis vallen: geen enkele vacature is honderd procent gelijk. Ook al zie je verschillende vacatures met dezelfde functienaam verschijnen, dit betekent niet dat de inhoud van de jobs volledig met elkaar overeenstemmen. Elk bedrijf vult een bepaalde functie anders in en verwacht dus andere specifieke kwaliteiten. Dan is het vrij logisch dat je je cv aanpast per vacature, niet? Het klinkt allemaal tijdrovend, maar het is nu eenmaal een feit dat een afgestemd cv jouw kansen enorm verhoogt. Doen dus! Hieronder volgen twee tips om je cv op een zo efficiënt mogelijke manier aan te passen aan de vacature.

Verzamel informatie

Nu je weet dat je je cv best telkens aanpast aan het bedrijf waarvoor je solliciteert, is het belangrijk dat je dit op een efficiënte manier aanpakt. Een eerste stap is informatie verzamelen over het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Lees en analyseer de vacature, zodat je goed weet wat ze precies van jou verwachten. Zo weet je op welke kwaliteiten je in je cv moet inspelen. Verdiep je ook in het bedrijf door een kijkje te nemen op de website en sociale mediaprofielen. Zo vergaar je meer informatie over de bedrijfscultuur. Door bij het aanpassen van je cv rekening te houden met het eisenpakket en de gevonden informatie over het bedrijf, til je je cv naar een hoger niveau. 

Werk met een basis-cv

Om het aanpassen van je cv makkelijker en sneller te laten verlopen, raden we jou aan om te werken met een basis-cv, waarin je alles over je werkervaring, opleidingen, vaardigheden en persoonlijke gegevens gedetailleerd oplijst. Wanneer je dan je cv wilt aanpassen aan een bepaalde vacature kan je de overbodige informatie schrappen. Daarna kan je overgaan tot het toevoegen van relevante beschrijvingen die inspelen op de vereisten van de vacature. Wees ook niet bang om enkele accenten te leggen in je cv. Zo springen de relevante zaken er snel en duidelijk uit, en dat hebben recruiters graag! 

Nu is het aan jou. Vind een job op Student.be en solliciteer met een mooi afgestemd cv. Succes!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Business Developer

  Rhombus Startersjob
  2100 Deurne
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Marketing Projectmanager

  Rhombus Startersjob
  2100 Deurne
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid