Moritz Barbarino, een MSc afgestudeerd in Big Data & Business Analytics deelt zijn ervaring aan ESCP Business School | Student Life | Student.be

Moritz Barbarino, een MSc afgestudeerd in Big Data & Business Analytics deelt zijn ervaring aan ESCP Business School

Master en big date

Moritz Barbarino, een MSc afgestudeerd in Big Data & Business Analytics aan ESCP Business School, deelt zijn ervaring met ons. Na zijn studie in België wilde Moritz zijn horizon verruimen door in het buitenland te studeren: de locaties van de master zijn in Parijs, Berlijn en Shanghai. Dat was een unieke kans voor Moritz, want het heeft hem uiteindelijk de opportuniteit opgeleverd om in Duitsland als consultant te werken. Lees hieronder zijn getuigenis!

Kun je jezelf even voorstellen en ons iets vertellen over je achtergrond?

Mijn naam is Moritz Barbarino en ik ben 26 jaar. Ik heb Economie en Big Data gestudeerd tijdens mijn bacheloropleiding voordat ik de master in Big Data aan de ESCP ging volgen. Momenteel ben ik werkzaam als consultant voor transactiebeheer en point of sale software.

Waarom heb je voor de MSc in Big Data & Business Analytics van ESCP Business School gekozen?

Na mijn bachelor was ik op zoek naar een programma in analytics en dacht dat ESCP mij een goede toekomst kon bieden. Daarom heb ik de kans gegrepen om te appliqueren.

Wat heeft deze opleiding je bijgebracht naast je bacheloropleiding?

Ik heb inzicht gekregen in de kernwaarden van business information management, analytics, machine learning, financiële modellering en reporting, wat me echt heeft geholpen om mijn carrière vooruit te helpen.

Wat vond je het leukste aan deze opleiding?

Ik heb echt genoten van de lessen production economics, financial reporting en machine learning waar ik inzicht heb gekregen in verschillende digitale strategieën.

Welke verantwoordelijkheden heb je vandaag?

Ik ben verantwoordelijk voor dashboards in Power BI, data mappings in SAP en de conceptualisatie van data flow charts in verschillende bedrijfsomgevingen. Dit heeft me echt gevormd in mijn carrière als consultant.

Heb je nog advies voor studenten die deze opleiding in Frankrijk willen volgen?

Wees open van geest als je je aanmeldt en besef van jezelf wat je met deze master zou willen bereiken. De master is een goede basis om een data of business analyst te worden. Voor je appliqueert moet je begrijpen hoe je een tijdperk van digitale transformatie en innovatie aanpakt.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  IT-profielen

  SPF Finances - FOD Financiën Startersjob
  1030 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid