Net afgestudeerd of ouder dan 25 jaar? Sluit je aan bij een ziekenfonds! | Student Life | Student.be

Net afgestudeerd of ouder dan 25 jaar? Sluit je aan bij een ziekenfonds!

Net afgestudeerd of ouder dan 25 jaar? Sluit je aan bij een ziekenfonds!

Ben je net afgestudeerd of recent 25 geworden? In dat geval moet je een aantal administratieve stappen ondernemen! Je aansluiten bij een ziekenfonds is een daarvan! Waarom moet je dit doen? Welk ziekenfonds moet je kiezen? Welke voordelen levert het op? Dat kan je hieronder lezen!

Moet ik me bij een ziekenfonds aansluiten?

Zolang je studeert, ben je gedekt door het ziekenfonds van je ouders. Eens je je studies beëindigd hebt, of in ieder geval vanaf dat je 25 jaar wordt, moet je je persoonlijk aanmelden bij een ziekenfonds om recht te hebben op een terugbetaling van je medische zorg en eventueel op een uitkering bij ziekte. 

Jouw statuut, dat wil zeggen de manier waarop je verzekerd bent, is afhankelijk van je gezins- en beroepssituatie. Om te weten voor welk statuut je in aanmerking komt, neem je het best contact op met een ziekenfonds naar keuze, ten laatste in de maand van je 25ste verjaardag. 

Waarom zou ik me bij een ziekenfonds aansluiten? 

Als je je bij een ziekenfonds aansluit, heb je recht op de voordelen van een verplichte en een aanvullende verzekering. 

  • De verplichte verzekering geeft je dezelfde voordelen ongeacht bij welk ziekenfonds je aangesloten bent. Het is dankzij de verplichte verzekering dat je kosten voor medische zorg deels terugbetaald worden (geneesmiddelen, medische kosten, ziekenhuisopname, enz.) en je een uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid krijgt. 
  • De voordelen van een aanvullende verzekering variëren naargelang het ziekenfonds dat je kiest. 

Welk ziekenfonds kies je?

In België zijn er verschillende ziekenfondsen. Een daarvan is de Socialistische Mutualiteit Brabant die zich inzet voor het toegankelijk maken van de gezondheidszorg voor iedereen. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun brede waaier aan voordelen, diensten en producten die optioneel zijn naast de verplichte verzekering. 

Zoals de terugbetaling van het remgeld, tussenkomst bij inschrijving in een sport- of fitnessclub, enz. Klik hier om meer te weten te komen over hun aanbod.

Het aanbod van de Socialistische Mutualiteit Brabant wordt aangeboden tegen het beste tarief. De bijdrage, om te genieten van de aanvullende verzekering, is € 6,70/maand, waardoor het een van de goedkoopste op de markt is. 

 

Meer info

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid