Nuttige informatie over het bijwonen van een Inhousedag | Student Life | Student.be

Nuttige informatie over het bijwonen van een Inhousedag

Inhousedagen bijwonen

Ben je binnenkort afgestudeerd en op zoek naar een job? Naast de gewone weg om te solliciteren bestaan er nog heel wat andere mogelijkheden. Een inhousedag bijwonen kan bijvoorbeeld heel interessant zijn! Maar wat houdt dat precies in, zo’n inhousedag? En hoe gaat dat praktisch in z’n werk? Hieronder probeert Student.be al jouw vragen in verband met het bijwonen van een inhousedag te beantwoorden!

Wat houdt een inhousedag precies in?

In een groep van 15 à 20 personen loop je een volledige dag mee in een bedrijf. Het is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de medewerkers van het bedrijf en bovendien krijg je zo de kans om de werksfeer binnen de organisatie op te snuiven. In één dag tijd kan je dus heel wat informatie vergaren over een bepaald bedrijf. Meestal start zo’n dag met een rondleiding in het gebouw. Daarnaast staan er vaak enkele presentaties en trainingen op het programma. Het komt ook regelmatig voor dat er bepaalde cases behandeld worden (klik hier voor meer informatie over het oplossen van een business case). Een inhousedag wordt meestal afgesloten met een informele drink. Zo’n inhousedag biedt dus een perfecte kans om te weten te komen of je in de toekomst al dan niet bij het bedrijf zou willen aan de slag gaan.

Hoe kan ik deelnemen aan een inhousedag? 

Je kan helaas niet zomaar een inhousedag bijwonen. Net zoals bij normale vacatures moet je geselecteerd worden om te mogen deelnemen. Vaak moet je je online aanmelden, waarna je wordt gevraagd om jouw cv en motivatiebrief te mailen, in sommige gevallen samen met een specifiek formulier dat beide onderdelen bevat. Op basis van deze zaken word je al dan niet geselecteerd. Bij sommige bedrijven komt er nog een extra stap bij kijken, namelijk een selectiegesprek. 

Waarom zou ik naar een inhousedag gaan? 

Ten eerste is het een ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden. Naast de andere studenten die deelnemen aan de inhousedag krijg je ook de kans om de medewerkers van het bedrijf zelf te leren kennen. Ten tweede zijn er op iedere inhousedag rekruteerders aanwezig. Zo'n dag is dus hét geknipte moment om jouw visitekaartje bij hen achter te laten! Treed in dialoog met de rekruteerders en probeer een positieve indruk te maken. Wie weet ben jij wel de persoon die ze na de inhousedag contacteren om daar aan de slag te gaan. Ten derde kan je tijdens zo’n dag een duidelijke en correcte indruk opdoen van de werkzaamheden in een bepaald(e ) sector/bedrijf. Daardoor ga je beter weten of het al dan niet een bedrijf is dat bij jouw interesseveld aansluit. Als laatste kom je ook te weten welke waarden en normen het bedrijf hanteert. Zo kan je meteen uitmaken of de werksfeer- en cultuur een match vormt met jouw eigen waarden.

Hopelijk ben je overtuigd van de meerwaarde van zo’n inhousedag! Student.be wenst jou alvast héél veel succes bij jouw zoektocht naar een job.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid