Ontdek het unieke verhaal van Ferda, Team Manager bij TUI | Student Life | Student.be

Ontdek het unieke verhaal van Ferda, Team Manager bij TUI

Holiday Representative TUI

Ferda startte haar carrière bij TUI als Holiday Representative en werkt er vandaag, 11 jaar later, nog steeds, nu als Team Manager. Wij vroegen haar wat ze zo leuk vindt aan haar job bij TUI en delen hieronder graag haar ervaring! 

Hoe ben je bij TUI terechtgekomen?

“Tijdens het laatste jaar van mijn studies ging ik op buitenlandse stage naar Parijs. Na deze topervaring was ik helemaal overtuigd dat ik voor een internationale carrière wou gaan. Mijn ouders zagen het echter niet helemaal zitten om mij zonder een echte voorbereiding lukraak naar een ander land te laten vertrekken, in de hoop er een goede job te vinden. Daardoor ging ik op zoek naar een job in België waarbij ik de mogelijkheid had om naar het buitenland te trekken. Op die manier ben ik dan uiteindelijk bij TUI terechtgekomen (toen nog Jetair).” 

Welk parcours heb je hiervoor afgelegd? 

“Ik heb een bachelor in marketing aan de PXL-Hogeschool Hasselt gestudeerd, met een specialisatiejaar in internationale marketing, omdat ik op die manier mijn grote interesse voor andere culturen tevreden kon stellen. Tijdens deze opleiding kregen we de optie om een buitenlandse stage af te leggen, dus die kans heb ik met beide handen gegrepen."

Wat houdt de job 'Holiday Representative' precies in?

Een Holiday Rep(presentative) bij TUI is eigenlijk de contactpersoon voor onze gasten op bestemming. Als Holiday Representative ben je de persoon die al hun vragen beantwoordt en in geval van problemen zo snel mogelijk een goede oplossing probeert te zoeken. Doordat je gedurende het volledige verblijf van de gasten klaarstaat om hun vragen te beantwoorden en hen helpt waar nodig, maak je een blijvende indruk en krijg je er gegarandeerd een warme, welgemeende lach voor terug! Belangrijk om mee te geven is dat TUI talent herkent, ondersteunt en opvolgt. Een Holiday Representative geeft aan geïnteresseerd te zijn om door te groeien naar een managementfunctie. Je doorloopt dan het JUMP-programma (Junior Management Program) om zo door te groeien tot Team Leader en vervolgens tot Team Manager. Ikzelf heb 2 zomers als Holiday Rep gewerkt vooraleer ik Team Leader werd op een kleine bestemming en daarna doorgroeide tot Team Manager."

Hoe ziet een werkdag er bij jou uit?

“Momenteel werk ik dus als Team Manager. Mijn grootste verantwoordelijkheid is erop toezien dat alles operationeel goed verloopt. Ik zorg voor een correcte planning en sta in voor de opvolging van de lopende zaken op een bestemming. Dit doe ik natuurlijk niet alleen: samen met een super team probeer ik alles in goede banen te leiden." 

Wat zijn de voordelen van bij TUI te werken?

“TUI is dé grootste touroperator en streeft een heel professionele houding na. Verder vind ik het ook een heel positief gegeven dat TUI een open en transparante communicatie onderlijnt, zowel tegenover haar medewerkers als de gasten. Bovendien krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen dankzij tal van (online) cursussen en workshops.”

Wat zijn de voordelen van in het buitenland te werken?

“Simpelweg de ervaring!  Op vakantie gaan is één ding, maar effectief op een bestemming wonen is een heel ander gegeven. Het ontdekken van nieuwe landen, culturen, keukens en zeker ook de vriendschappen die ontstaan, zijn zonder meer onbetaalbaar en onvergetelijk.”

Wat heb je zoal bijgeleerd sinds je bij TUI aan de slag bent? 

“Als Holiday Representative werken is best wel een uitdaging, waardoor ik heel snel verschillende, belangrijke skills heb geleerd. Assertiviteit, stressbestendigheid en timemanagement zijn bijvoorbeeld zaken die van cruciaal belang zijn in deze job. Daarnaast komt er ook vaak een aardig staaltje (creative) problem solving aan te pas, aangezien je af en toe wel eens in een complexe situatie terechtkomt waarvoor je niet altijd in 1-2-3 een adequate oplossing hebt.”

Waarom zou je anderen aanraden om als Holiday Rep bij TUI aan de slag te gaan?

“Ik ben in mei 2008 naar Portugal vertrokken, met het idee om maximum 3-4 jaar in het buitenland te werken. Ondertussen zijn we 11 jaar verder, heb ik 21 seizoenen op zo'n 16 verschillende bestemming en gewerkt en ben ik van Holiday Representative, naar Team Leader en nu tot Team Manager doorgegroeid. Je komt jezelf tegen op bestemming, ontdekt eigenschappen die je nooit dacht te hebben en je komt situaties tegen die je nooit dacht aan te kunnen. En dit allemaal met de support van een fantastisch team!”

Kriebelt het bij jou ook om voor een buitenlandse carrière te gaan? Goed nieuws! TUI is op dit moment op zoek naar de opvolgers van Ferda! Je ontdekt er alles over in de vacature van Holiday Representative hieronder!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid