Getuigenis: op bootcamp met de collega’s, hoe cool is dat? | Student Life | Student.be

Getuigenis: op bootcamp met de collega’s, hoe cool is dat?

In de snel veranderende telecomwereld kan het niet anders dan dat innovatie bovenaan de agenda staat. Bij Telenet ervaart Nina Ramon dat elke dag. Als piepjonge marketeer mocht ze haar idee zelfs aan topman John Porter gaan presenteren.

Je bent jong en je wilt wat. Een nieuwe job bijvoorbeeld. Bij Telenet hebben ze daarvoor het Young Graduates-programma ontwikkeld. Op twee jaar tijd maken pas afgestudeerden er met drie verschillende functies kennis. Aan het einde van het traject kiezen ze zelf welke richting ze uit willen. Marketeer Nina Ramon (25) kwam 2,5 jaar geleden bij Telenet binnen en doorliep het hele programma. “Om de zes à negen maanden wisselden Bart, Jef en ik van job. Mijn twee collega’s hadden vrij snel door waar ze naartoe wilden, maar ik wilde nog graag van iets anders proeven. Dat kon. Uiteindelijk ben ik zo op de entertainment-afdeling beland, als productmanager van Play, ons filmabonnement van 10 euro per maand.”

Bootcamp rond innovatie

En er is meer: samen met de andere starters volgde ze elke twee maanden een training, rond allerhande mogelijke vaardigheden. Van spreken voor een groep, over ‘finance for non financials’, tot vergroten van impact. Er was zelfs een tweedaagse rond innovatie, waar ze in kleine groepen een eigen idee mochten ontwikkelen. “Op bootcamp met de collega’s, hoe cool is dat? Maar het meest bijzondere voor mij was wellicht mijn eindproject rond gaming, waarbij ik op zoek ben gegaan naar een mogelijke nieuwe business voor Telenet. De eindpresentatie heb ik intussen voor het management mogen geven en iedereen is ervan overtuigd dat we ermee verder moeten gaan.”

Helemaal in de wolken is Nina over de cultuur van het bedrijf. Vanaf dag 1 kreeg ze verantwoordelijkheden en kon ze tonen wat ze in haar mars had. “Dat betekent niet dat ze je aan je lot overlaten. Je wordt erin gegooid, maar de collega’s en leidinggevende staan altijd klaar om je op te vangen. Je bent hier goed omringd en je kunt makkelijk eens een nieuw uitdaging aangaan. Ik denk alleszins dat ik bij Telenet niet zo gauw zal uitverteld zijn.”

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior QA Testing Analyst

  FAMOCO Startersjob
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Inspecteur Bouwkunde

  SGS Startersjob
  2030 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Administratief bediende

  Spring Professional Startersjob
  1930 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Inspecteur Elektriciteit

  SGS Startersjob
  2030 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid