In welke buurt ga ik best op kot in Antwerpen | Student Life | Student.be

In welke buurt ga ik best op kot in Antwerpen

Op kot gaan in Antwerpen

Na jarenlang te hebben geploegd op het middelbaar, kun je dit instituut met een grote glimlach eindelijk vaarwel zeggen. Maar niet alleen je school; ook je ouders! Wat een fantastische tijd ga je tegemoet. Alleen maar studieonderwerpen naar keuze, je eigen gang gaan en vrienden maken voor het leven. Want dat is op kot gaan in Antwerpen: jaren vol met nieuwe ervaringen die voor de rest van je leven je bij zullen blijven.

Maar de keuzes waar je voor staat kunnen lastig blijken, zeker als je naar Antwerpen gaat verhuizen. Er zijn zoveel buurten en mogelijkheden, dat de keuzestress je allicht overvalt. Daarom hebben wij speciaal voor jou wat buurten uitgelicht, die populair zijn onder studenten. Met enkele kenmerkende weetjes, eigenaardigheden en details. Zodat je je keuze alvast wat meer kunt toespitsen op je persoonlijke voorkeuren!

5.   Wilrijk en Middelheim

Ga je aan de Buitencampus studeren? Dan is het centrum van Antwerpen allicht niet de beste keuze om op kot te gaan. In deze buurt valt met drie campussen ook een hoop te doen, zoals genieten van een prachtige groene omgeving en een zeer gezellige en grote studentengemeenschap. En wil je naar het centrum, dan ben je er zo met het openbaar vervoer!

4.   Zuid

Tegenover Noord is Zuid. Onder meer de Campus National bevindt zich hier, evenals het Vlinderpaleis, een hele boel chique uitgaansgelegenheden en super hippe zaakjes. Campus Zuid huisvest meer dan 6000 studenten en je kunt je hier dus al gauw thuis voelen tussen je mede-studiegenoten, genietend van de vele bezienswaardigheden.

3.   Noord

Sinds een paar jaar bestaat de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool en hedendaags volgen meer dan 5000 studenten hier colleges. Als je op kot gaat in Antwerpen, dan weetje dat deze buurt volop in ontwikkeling is: je vind hier een geweldige bibliotheek en Park Spoor Noord is een plek om in de zomer uitgebreid met vrienden te chillen. Omdat de wijk in beweging is, zal je tijdens je verblijf continu verrast worden met nieuwe tentjes, activiteiten en plekken om te ontdekken. Een aanrader!

2.   De Theaterbuurt

Deze buurt bevindt zich tussen de Campus Meistraat en Groenplaats en is momenteel één van de meest hippe buurten van de stad. Hier kun je shoppen tot je omvalt in de Kammenstraat, naar de schouwburg, de botanische tuin en een drankje drinken aan het Mechelseplein. Als je op kot gaat zul je je zeker niet vervelen. 

1.   De Universiteitsbuurt

Natuurlijk staat deze buurt op nummer één, vanwege de naam alleen al. Hier vind je in elk geval de meeste studenten, omdat de buurt simpelweg rondom de stadscampus gelegen is. Je hebt hier de beschikking over talloze cafés, broodjeszaken, bars en fastfood tentjes. In de zomer kun je genieten van de rust in het Begijnhof, of juist van de gezellige drukte op de Ossenmarkt.

Nu je weet welke buurten jouw studententijd geweldig kunt doorbrengen, is het tijd om een kop thee te maken en achter je computer te gaan om kotten in Antwerpen te zoeken. Je bent er in ieder geval al vroeg bij! En je hoeft niet ver te zoeken als je hier een kijkje neemt.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid