Op kot in Brussel: een overzicht van de leukste wijken | Student Life | Student.be

Op kot in Brussel: een overzicht van de leukste wijken

Op kot gaan in een Brussel. Een bruisend stad waar je niet steeds dezelfde cafés afgaat.

Brussel is absoluut geen plan B als het gaat om het kiezen van een studentenstad. Je gaat juist op kot in een bruisend stad. Met meer dan 86.000 studenten vind je hier ongetwijfeld de studentensfeer waar je naar op zoek bent. Met ontelbaar interessante plaatsen om te ontdekken en te genieten. Het is aan te raden om een plan te trekken voordat je koten afstruint. Mini plan van aanpak:

 • In welke straat zit de uni of hogeschool?
 • Welke wijken liggen in een straal van 6 kilometer van de uni of hogeschool?
 • Wat is mijn budget?
 • Wat vind ik belangrijk, uitgaan, sporten of/en parken?

Wanneer je dit weet, kun je een betere selectie maken voor je ideale kot!  Wij hebben voor je uitgezocht wat de 5 leukste wijken zijn waar je je als student niet gauw verveelt.

5.   Jette

Jette is een kleine gemeente in het noorden, die veel studenten van de Erasmushogeschool en de VUB huisvest. De wijken in deze gemeente zijn wat nieuwer dan in het historische centrum, je vindt hier veel woningen uit het midden van de 20e eeuw. Wanneer je op kot zit in Jette kun je onwijs leuk winkelen, bijvoorbeeld rondom het Spiegelplein. Verder ben je op loopafstand in het rustgevende Koning Boudewijnpark. Of neem een kleed en je studieboeken eens mee naar het Atomium. 

4.   Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe

In deze gemeenten wonen veel studenten van de universiteit UCL en ICHEC. Hier kun je terecht als je van iets meer rust houdt, want je vindt hier heel veel groen en water. Houd je van joggen of studeren in de natuur, dan zit je hier absoluut goed. Onder meer het Woluwepark en de Tervurenlaan zijn erg in trek bij zowel studenten als expats.

Welke wijk is leuk voor op kot in Brussel

3.   Elsene

Elsene ligt pal naast Sint-Gillis en biedt al evenveel vertier. Je kunt in Elsene ook terecht voor een mooi aanbod aan bars en restaurantjes, maar je vindt hier ook veel groen, omdat het direct grenst aan Abdij Ter Kamer en het Ter Kamerenbos. Elsene is momenteel superhip en daardoor wel wat duurder dan de andere wijken, toch wonen hier veel studenten omdat de universiteit natuurlijk dichtbij is.

2.   Sint-Gillis

Sint-Golles ligt naast Elsene. Deze wijk barst van de mooie architectuur, alsook vele leuke pleintjes, bars, restaurantjes en gezellige plekken om met je vrienden een drankje te drinken. Deze kleine gemeente ligt te midden van alles. Cafe? Struin de zijstraten van de waterloosesteenweg dan een af. Trein terug naar je ouders? Het Zuidstation is om de hoek. Uniek shoppen? In Louiza vind je de grootste luxe merken. Daar neem je best wel de creditcard van je ouders mee…

1.   Brussel-Stad

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maak je vrienden met mensen uit heel de wereld! Brussel-stad biedt plaats aan binnen- en buitenlandse studenten. Je bent daardoor in elk geval in goed gezelschap, want je medestudenten leven letterlijk naast je. Als je in het centrum woont is er altijd iets te beleven is. In Brussel-stad kun je genieten van al het goede: het internationale gevoel in de Europese wijk, steeds weer de schoonheid van de grote markt aanschouwen of groen snuiven in het park van Laken. Het stadscentrum is ideaal voor degenen die van het nachtleven houden, vooral rondom de Dansaertwijk.

op kot gaan in Brussel student.be

Als je een wijk uitkiest, neem dan de factoren die jij belangrijk vindt goed in overweging. Het aantal cafés is leuk, maar niet heel relevant. Daar even een avondje door. Belangrijker is hoe je je voelt in de wijk. Hoe is openbaar vervoer naar je uni of hogeschool? Doe je eenvoudig boodschappen? Kan je in de avond veilig over straat? Is er een park waar ik kan sporten of picknicken? Zet deze punten op een rijtje en start je jacht op een kot in Brussel!   

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Business Manager BeNeLux

  Drawbotics Startersjob
  1160 Brussel
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid