Perfect voor een gap year: Het Deense folk college | Student Life | Student.be

Perfect voor een gap year: Het Deense folk college

gap year met AFS
Voor jongvolwassenen biedt een tussenjaar op folk college de ideale gelegenheid om te experimenteren. Ontdek wie je bent en wie je wil zijn, en wat je wil doen met je leven. Volgens Maaike, uitwisselingsstudent Silkeborg Højskole, verruimt zo'n tussenjaar op folk college of folkehøgskole​ je blik naar andere mensen, andere culturen en een nieuwe taal. Je maakt bovendien vrienden voor het leven.

"Beleef en leef ​hygge​ zoals ze dat zeggen in Denemarken. Het zijn de kleine momenten die je het beste zal herinneren. En die je nooit zal vergeten."

Focus op jezelf en jouw toekomst

Deense folk colleges zijn een uniek concept. Ze maken deel uit van het informeel onderwijssysteem in Denemarken en zijn niet te vergelijken met universiteiten of professionele opleidingen, waar de nadruk op examens en prestatiedrang ligt. Je kiest de school die aansluit bij je interesses of toekomstplannen. Elke school heeft namelijk een ander aanbod en specialisaties. Wil jij je verdiepen in duurzaamheid, journalistiek, muziek of sport? Er is voor elk wat wils.

Deense Folk College

Als student woon, leef en studeer je op de campus samen met de andere studenten. Je hebt naast de lessen ook veel vrije tijd om iets nieuws te proberen en ontdekken. Probeer eens verschillende hobby's! De samenleving op de campus is een mengelmoes van Deense en internationale studenten. De studenten zijn tussen de 18 en 30 jaar oud, maar er bestaan ook ‘youth folk colleges’ voor jongere studenten tussen 16 en 19 jaar oud.

"Folk college is voor iedereen die in de fase zit tussen middelbaar en vervolgopleiding. Of voor degenen die nog niet weten wat ze willen doen."

Waarom een gap year of tussenjaar nemen?

Soms is de beste manier om jezelf te leren kennen, buiten je comfortzone treden. Neem even tijd voor jezelf en wijk af van wat de rest doet. Wanneer je terugkomt ben je volwassener, zekerder van je stuk en ben je klaar om je studie of werk verder te zetten.

Tijdens een gap year maak je van je reislust een impactvolle ervaring in het buitenland. Je ontdekt jezelf en de wereld vanuit de gewoontes en wonderen van een andere cultuur. Bovendien kan een tussenjaar ook erg nuttig zijn om na te denken over je situatie en te begrijpen wat je wensen en verwachtingen zijn voor de toekomst.

Gap Year met AFS 

Studeren, werken , jezelf verder ontwikkelen, bijdragen aan duurzaamheid en maatschappelijke ongelijkheid, even rust nemen, je cv aansterken, een verschil maken of gewoon de tijd van je leven hebben: het kan allemaal. Een gap year is alles behalve een verloren jaar!

Via AFS Vlaanderen kan je op uitwisseling naar 8 verschillende Deense folk colleges. Ook voor hogere studies, vrijwilligerswerk en stages kan je bij ons terecht. Ontdek de ​mogelijkheden​ voor jou. Meer weten? ​Vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid