Sectoren waar je terecht kunt als burgerlijk ingenieur | Student Life | Student.be

Sectoren waar je terecht kunt als burgerlijk ingenieur

burgerlijk ingenieur ben je bezig met het op maatschappelijk verantwoorde wijze uitvinden en ontwikkelen

Één gegeven is zeker: de wereld is constant aan het veranderen. Als burgerlijk ingenieur ben je bezig met het op maatschappelijk verantwoorde wijze uitvinden en ontwikkelen van nieuwe producten die er voor zorgen dat de samenleving naar behoren werkt en, nog belangrijker, blijft werken. Je denkt out of the box. Als er geen weg is, dan bouw je die zelf. Jij wilt technologie en wetenschap gebruiken om innovatieve en concrete oplossingen te ontwerpen om op deze manier bij te dragen aan de technologie en maatschappij van morgen. Maar hoe doe je dat dan precies? Waar en in welke sectoren kan je aan de slag als burgerlijk ingenieur? Wij hebben enkele sectoren voor je opgesomd: 

Machines & werktuigen

Met een diploma Burgerlijk Ingenieur op zak kun je terecht in de machinebouw en de werktuigbouw. Kies je hiervoor, dan zal jouw werk bestaan uit het ontwerpen en realiseren van diverse high-tech machines en robots. Denk hierbij aan machines die de (voedings)industrie, landbouw, delfstofwinning, energielevering en het transport verduurzamen en verbeteren. Ook kun je werktuigen ontwerpen waarmee (maritiem) onderzoek verricht wordt.

Mechanica & constructiebouw

Door je uitgebreide natuurkundige en technische kennis kan je werken als ontwerper van complexe constructies zoals bruggen, wegen en andere infrastructuurprojecten. 

ICT & computerwetenschappen

In een wereld waarin alles steeds digitaler wordt, zijn ingewikkelde programma’s steeds meer nodig om alles soepel te laten verlopen, waardoor jij zo aan de slag kan gaan. In deze richting moet je veel ingewikkelde gegevens kunnen verwerken en hierin het overzicht kunnen bewaren. 

Spoorwegen

Het komt niet direct in je op maar alle treinreizigers die dagelijks door België reizen, vertrouwen op de kennis en kunde van ingenieurs. Spoorlijnen vereisen kritische aandacht en vooral onderhoud. Met een diploma Burgerlijk Ingenieur kun je je bezighouden met de spoorlijnen van ons land. Zo zorg je ervoor dat werkend en studerend België veilig op de plaats van bestemming komt. Als werfleider kun je rekenen op goede verdiensten en veel afwisseling in werktaken. Bij Strukton Rails bieden ze momenteel aantrekkelijk jobs aan afgestudeerde Burgerlijk Ingenieurs. Have a look below!

Zoals je ziet zijn de loopbaanmogelijkheden met een diploma Burgerlijk Ingenieur zeer uiteenlopend. Ze hebben echter een aantal dingen gemeen: er is hoogwaardig inzicht en kennis vereist en ze dragen bij aan het oplossen van concrete, technische problemen in de samenleving. Door het brede werkveld valt het aan te raden om bewust je mogelijkheden te bekijken. Kijk dus goed om je heen en verdiep je in de meerdere sectoren. 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior werfleider

  Strukton Rail NV Startersjob
  9820 Merelbeke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Werfleider

  Strukton Rail NV Startersjob
  9820 Merelbeke
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid