Sectoren waar je als industrieel of burgerlijk ingenieur terechtkunt | Student Life | Student.be

Sectoren waar je als industrieel of burgerlijk ingenieur terechtkunt

Waar en in welke sectoren kan je aan de slag als burgerlijk ingenieur? Wij hebben enkele sectoren voor je opgesomd

Één gegeven is zeker: de wereld is constant aan het veranderen. Als burgerlijk ingenieur ben je bezig met het op maatschappelijk verantwoorde wijze uitvinden en ontwikkelen van nieuwe producten die er voor zorgen dat de samenleving naar behoren werkt en, nog belangrijker, blijft werken. Je denkt out of the box. Als er geen weg is, dan bouw je die zelf. Jij wilt technologie en wetenschap gebruiken om innovatieve en concrete oplossingen te ontwerpen om op deze manier bij te dragen aan de technologie en maatschappij van morgen. Maar hoe doe je dat dan precies? Waar en in welke sectoren kan je aan de slag als startende industrieel of burgerlijk ingenieur? Wij hebben enkele sectoren voor je opgesomd: 

Machines & werktuigen

Met een diploma industrieel of burgerlijk ingenieur op zak kun je terecht in de machinebouw en de werktuigbouw. Kies je hiervoor, dan zal jouw werk bestaan uit het ontwerpen en realiseren van diverse high-tech machines en robots. Denk hierbij aan machines die de (voedings)industrie, landbouw, delfstofwinning, energielevering en het transport verduurzamen en verbeteren. Ook kun je werktuigen ontwerpen waarmee (maritiem) onderzoek verricht wordt.

Renovatiewerken 

Group Renotec restaureert en renoveert gebouwen, monumenten en kunstwerken aan de hand van ambachtelijke kennis én innovatieve technieken. Hun projectleiders zijn gespecialiseerde vakmannen- en vrouwen die geen enkele uitdaging uit de weg gaan, hoe complex het ook mag zijn. Daarvoor zijn ze steeds op zoek naar jonge, getalenteerde ingenieurs die helemaal klaar zijn om hun schouders onder de meest uiteenlopende projecten te zetten.

Ontdek de openstaande vacatures onderaan dit artikel en ga ervoor!


Mechanica & constructiebouw

Jaarlijks beginnen tal van starterende ingenieurs hun carrière bij het Agentschap Wegen & Verkeer, dat instaat voor het beheer, de aanleg en het onderhoud van alle Vlaamse autosnelwegen en gewestwegen. Bij het Agentschap Wegen & Verkeer zoeken ze voortdurend jong talent voor uiteenlopende functies, zoals Werfleiders en Projectingenieurs. Als jonge starter kan je bij Agentschap Wegen & Verkeer er zeker van zijn dat je goed begeleid dankzij hun meter-petersysteem! 

Ontdek de openstaande vacatures onderaan dit artikel en ga ervoor!


ICT & computerwetenschappen

In een wereld waarin alles steeds digitaler wordt, zijn ingewikkelde programma’s steeds meer nodig om alles soepel te laten verlopen, waardoor jij zo aan de slag kan gaan. In deze richting moet je veel ingewikkelde gegevens kunnen verwerken en hierin het overzicht kunnen bewaren. 

Zoals je ziet zijn de loopbaanmogelijkheden met een diploma Burgerlijk Ingenieur zeer uiteenlopend. Ze hebben echter een aantal dingen gemeen: er is hoogwaardig inzicht en kennis vereist en ze dragen bij aan het oplossen van concrete, technische problemen in de samenleving. Door het brede werkveld valt het aan te raden om bewust je mogelijkheden te bekijken. Kijk dus goed om je heen en verdiep je in de meerdere sectoren! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  ondersteuner IT en verkeersmodellen

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  2 werfcontroleurs wegenbouw

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2020 - 2870 Antwerpen - Puurs
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2018 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid