Solvay Advanced Masters – Yan & Dimitra delen hun ervaring | Student Life | Student.be

Solvay Advanced Masters – Yan & Dimitra delen hun ervaring

 

Solvay Advanced Masters

Het is ongetwijfeld een grote beslissing om een Advanced Master te volgen aan de Solvay Brussels School. Gelukkig is er online veel informatie beschikbaar over het programma, de lessen, de docenten… Maar hoe zit het met die vragen die je 's nachts wakker houden? Je weet wel, de vragen die je misschien een beetje te ‘dom’ vindt om te stellen: Hoe zullen mijn klasgenoten zijn? Wat is er zoal te doen in Brussel? Zal ik het programma leuk vinden? Je geloof het misschien niet, maar iedereen zit met dezelfde vragen! Gezien niemand deze vragen durft te stellen, hebben wij beslist om ze voor jou te stellen! 

Wij zaten samen met Dimitra, een studente uit Griekenland met een achtergrond in geneeskunde, en met Yan, een een Belgische student met een achtergrond in ingenieurswetenschappen. Zij delen in dit artikel graag hun ervaring over hun Advanced Master aan Solvay Brussels School. 

Wat was jullie grootste angst om je in te schrijven voor een Advanced Master aan Solvay? 

Yan: In het begin dacht ik dat ik misschien niet de juiste achtergrond of voldoende kennis had om naar een Business School te gaan. Ik was ook bang om de overstap te maken van een technische achtergrond naar een zakelijke omgeving.

Dimitra: De angst begon op het moment dat ik mijn aanvraag stuurde, waarbij ik me elke dag afvroeg of ik wel of niet geaccepteerd zou worden. Maar toen ontmoette ik de programmadirecteur tijdens het laatste interview en wist ik meteen dat ik op de juiste plaats was. Een week later kreeg ik het goede nieuws dat ik geselecteerd was en kon mijn geluk niet meer op! 

Wat is het meest boeiende aspect van studeren aan Solvay Brussels School? 

Yan: Ik vind het erg leuk dat onze docenten ervaring uit de echte wereld met ons kunnen delen en dat ze uit deze ervaring putten om een aantal van de uitdagingen die ze in hun eigen professionele leven zijn tegengekomen, uit te leggen. Dit brengt echt waarde aan de cursus en maakt alles concreter.

Dimitra: De kans krijgen om zoveel verschillende mensen, achtergronden, culturen, talen en denkwijzen te leren kennen. 

Wat was jullie beste ervaring tot nu toe? 

Yan:  Eerst en vooral vind ik de kwalitatieve gesprekken met mijn docenten een troef. Van het horen van de biografie en beslissingen van een voormalige McKinsey CEO tot het ontvangen van menselijk en self development advies en de bespreking van echt uitdagende en reflectieve vragen… Dat zijn de momenten die mij voor altijd zullen bijblijven.  Daarnaast vind ik ook de boeiende discussies en goeie ‘vibes’ tijdens groepswerken een grote meerwaarde. 

Dimatra: Voor mij zijn de kick-off dag en onze kerstfeestje onvergetelijk!  

Wat betreft de kick-off dag, moet ik toegeven dat het in het begin een beetje vreemd was om te gaan eten met zoveel mensen die je niet kent. Het was leuk dat ze ons elke 40 minuten van groep lieten wisselen zodat we de kans hadden om iedereen te ontmoeten. Dit, samen met de afterparty in een nabijgelegen café, hielp echt het ijs te breken! 

Toen we later in het jaar op het kerstfeest kwamen, kende iedereen iedereen. We maakten samen eten klaar en brachten allemaal drank mee en we brachten de avond door met eten, dansen en spelletjes. We hadden ook onze AMISM Awards en deden ook een Secret Santa. Wat een nacht!

Welk advies zouden jullie geven aan iemand die een Advanced Master overweegt aan Solvay? 

Yan: Wees nieuwsgierig en proactief. Als je overweegt om een Advanced Master te volgen, is het of voor een carrièreswitch, of om een hogere positie te bereiken. Deze beslissingen zijn niet gemakkelijk te nemen, maar Solvay Brussels School geeft je alle mogelijkheden en noodzakelijke tools die je nodig hebt, zolang je er maar echt voor werkt en bereid bent om het te doen.

Dimitra: Go for it! Ik kan je verzekeren dat het een van de beste ervaringen van je leven zal zijn.

Wil jij ook in de voetsporen van Yan & Dimitra treden?

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid