Telenet Young Grad Day: Volkan vertelt hoe hij via dit event zijn droomjob vond | Student Life | Student.be

Telenet Young Grad Day: Volkan vertelt hoe hij via dit event zijn droomjob vond

“Wat je hier als onervaren jonkie kan doen, is ongelooflijk”

Solliciteren zonder grote verwachtingen, toch je droomjob vinden. Het overkwam de 24-jarige Volkan Öner. Hij solliciteerde vorig jaar voor de Telenet Young Grad Day, sleepte een ticket in de wacht en overtuigde de recruiters met zijn open mindset en innovatieve manier van denken. Enkele maanden later ging hij aan de slag als Telenet Young Grad Operations Engineer. “Wanneer je ‘fresh out of university’ bent, denk je dat je veel kan en alles weet. Maar eigenlijk heb je vooral nog heel veel te leren. Wat Telenet voor jou en je carrière doet met de YG-DAY en het Young Grad Program is op alle vlakken next level.”

Een bachelor Energy Technology, een bachelor Advanced Business Management en een master International Management. Die drie diploma’s prijken op het cv van Volkan. Straf, vooral omdat zijn 18-jarige versie niet van plan was om verder te studeren. “Grappig verhaal: ik wou stoppen, maar mocht niet van mij vader. Op een dag zei hij: als jij geen richting kiest, kies ik voor jou. Dat zag ik niet direct zitten, dus ben ik voor tech gegaan. Ik kan hem eigenlijk niet genoeg bedanken!”

Zes jaar later lanceerde YG-DAY de carrière van Volkan. Ik had iets van: het is Telenet, wat is de kans dat ik in zo’n innovatief bedrijf aan de slag kan? Maar kijk, het is gelukt en daar ben ik heel blij om. Na de jobdag stond een ding voor mij vast: ik wou bij Telenet werken. De sfeer zat goed, de ontvangst was top en de workshops en keynotes leerrijk. Maar voor mij maakten vooral de mensen, interessante projecten en de dynamiek het verschil. Het voelt voor mij gewoon als een bedrijf dat continu in beweging is. Zijn strategie tijdens YG-DAY? “Mag ik dat verklappen? Ik ben gewoon mezelf gebleven. Denk niet in hokjes, toon dat je een can-do-mentaliteit hebt en dat je een teamspeler bent.”

Volkan startte in september samen met 34 andere lucky ones met het Young Grad Program, een tweejarig traject dat de verantwoordelijkheden van een echte job combineert met training. “De kick-off was perfect gepland. We kregen een rondleiding, ons materiaal stond klaar en iedereen werd verwelkomd door zijn/haar manager. In de weken nadien volgden opleidingen, een teambuilding, enzovoort. Om maar te zeggen dat Telenet heel veel tijd, geld en moeite investeert om je talent verder te ontwikkelen en je klaar te stomen voor je job.”

Verantwoordelijkheid, vrijheid, vooruitgang en vriendschap. Dat zijn de vier zaken die voor Volkan het verschil maken. “Wat je hier kan doen als onervaren jonkie, is ongelooflijk. Ik ben vandaag samen met een collega verantwoordelijk voor de automatisering van onze testen. Dat is onze opdracht, maar hoe we dat aanpakken, beslissen we grotendeels zelf. We worden aangemoedigd om onze tijd te nemen, om met verschillende mensen te praten en zo tot de beste oplossingen te komen. Geen strikte richtlijnen dus, wel een heel natuurlijke en open manier van werken. Je kan hier ook altijd je ideeën kwijt. Toen ik hier pas werkte, besloot ik een van mijn ideeën voor te stellen aan de collega’s. Uiteindelijk ben ik er tot bij de director van marketing mee geraakt. Mooi toch dat die mens een uurtje naar mij wou luisteren?”

Telenet werkt agile, wat betekent dat je met mensen van verschillende departementen samenwerkt. “Klopt. Ik ben engineer, maar werk in onze agile squad bijvoorbeeld samen met de onder andere marketing. Ik fungeer dan als brug tussen marketing en engineering. Ideaal om bij te leren en je netwerk te verbreden.”

En vriendschap? “Je hoort bij de community van young grads hé. Allemaal jongens en meisjes van quasi dezelfde leeftijd, die op hetzelfde moment bij Telenet zijn begonnen. Je hebt daardoor ook meteen een netwerk. Stel dat ik een marketinggerelateerde vraag heb, dan heb ik sowieso een young grad aan wie ik ze kan stellen. We gaan ook af en toe samen op zwier, binnenkort doen we bijvoorbeeld mee aan een toernooi escape room.”

Volkan voelt zich intussen 100 procent Verschilmaker. “Telenet maakt het verschil door de zaken anders en beter aan te pakken dan de concurrentie en zo een stap voorop te blijven. En dat wil ik ook doen. De agile transformatie is daar het perfecte voorbeeld van. In veel bedrijven werkt het niet, hier wel. Omdat we er samen voor gaan, zorgen we dat het werkt. Dat is de juiste ingesteldheid.”

Heb je ook interesse in het Young Grad Program?

Telenet Young Grad Day 2020

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid