Tips om een vakantiejob te vinden | Student Life | Student.be

Tips om een vakantiejob te vinden

hoe vind ik een studentenjob

Moet je snel nog wat geld bij elkaar sprokkelen voor de festivals? Is je spaarrekening leeg na het boeken van al die vliegtickets? Of heb je gewoon geen idee wat doen met al die vrije tijd in de zomer? Wij hebben alvast 5 tips die jou kunnen helpen bij het vinden van een vakantiejob:

Alles begint bij LinkedIn

Je hebt het misschien al gehoord, maar er bestaat een sociaal medium voor werkende mensen! LinkedIn verbindt je met professionals van over de hele wereld zonder dat het je één cent kost. Dit medium heeft momenteel de grootste zoekmachine voor het vinden van potentiële kandidaten, maar daarnaast ook een hele reeks jobaanbiedingen die rechtstreeks bij jou terecht komen. Waarschijnlijk ga jij vroeg of laat op LinkedIn ook een professioneel netwerk uitbouwen, dus waarom begin je niet meteen?

Promo en sales bedrijven

Voor iedereen die werk zoekt om hier en daar wat dagen te vullen zou een job binnen de salespromotie wel eens een goede match kunnen zijn. In België zijn er enkele bedrijven zoals o.a. Think&Go en Hamilton Bright die constant op zoek zijn naar studenten voor bepaalde promo-acties over het hele land. Je werkt meestal voor bekende merken in je eigen regio en je kan af en toe wat leuke goodies oppikken aan het einde van je acties. Overigens zijn er nog een hoop andere bedrijven die steeds nieuwe jobstudenten zoeken, meer hierover vind je in dit artikel (link naar artikel Deze bedrijven zijn altijd op zoek naar jobstudenten).

Een studentenjob op campus

Vermoedelijk wist je dit al, maar vrijwel elke universiteit of hogeschool is wel regelmatig op zoek naar jobstudenten en hebben hiervoor ook een database. Probeer deze even op te sporen, en kijk regelmatig eens of er nieuwe aanbiedingen zijn. Je bent waarschijnlijk niet de enige die maar al te graag gewoon op de campus zou werken…

Vind een job online

In de krant een job zoeken is al lang verleden tijd! Gelukkig zijn er een aantal bedrijven die regelmatig nieuwe jobs in de aanbieding hebben. Neem eens een kijkje in de sectie ‘studentenjob’ op onze website. Mocht je hier geen geschikte job vinden, dan heeft Student@work ook een databank met bedrijven die permanent studentenjobs aanbieden.

Daarnaast wordt er op dit moment ontzettend veel gerekruteerd via sociale media. Op Facebook kan je verschillende groepen terugvinden zoals onder andere Studentenjobs in Leuven of Studentenjobs in Antwerpen, waar regelmatig nieuwe vacatures in gepost worden.

Gebruik je smartphone 

Zelfs via jouw mobiele telefoon kan je geld verdienen. Er zijn ondertussen applicaties zoals onder andere Stujobs, die je gewoon meldingen geven over nieuwe jobaanbiedingen.

Als het nog steeds moeilijk is om een job te scoren voor de zomer, dan zijn er nog enkele alternatieven om een klein centje bij te verdienen. Kijk bijvoorbeeld naar Roamler of Smartspotter en vele ander applicaties waarbij je wat centjes krijgt om kleine opdrachtjes uit te voeren of vragenlijsten in te vullen.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Bar- en Zaalmedewerker

  A concept interim Studentenjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid