Afstuderen en starten als uitzendconsulent: is dat iets voor jou? | Student Life | Student.be

Afstuderen en starten als uitzendconsulent: is dat iets voor jou?

Een uitzendconsulent is meer dan gewoon een schakel tussen bedrijf en kandidaat, een korte omschrijving.

Al eens gewerkt als een interim werkkracht, of pas gestart met een vaste baan? Dan is het zeer waarschijnlijk dat het woord “uitzendconsulent” bij jou een belletje doet rinkelen. Maar wat is dat nu concreet, wat doen deze personen echt en zou het een job zijn die bij jou kan passen? Wij hebben ons best gedaan om je alvast meer inzicht te geven.

Op zoek naar de perfecte match 

Een uitzendconsulent gaat actief op zoek naar talent, on- en offline. Het is de taak van een uitzendconsultent om de mensen die zich aanbieden te screenen en hun sterktes en zwaktes te weten te komen. Ze vergelijken de verschillende vacatures met de verschillende kandidaten en gaan zo op zoek naar de perfecte match. Ze proberen verder te kijken dan naar de invulling op korte termijn en zoeken mensen die echt passen bij het DNA van het bedrijf, die dezelfde visie volgen. Zo gaan ze op zoek naar een match waarvan beide partijen beter worden, kandidaat en bedrijf.

Maar niet enkel bedrijven worden geholpen door de uitzendconsulent, als een top- kandidaat zich aanbiedt maar er geen vacatures beschikbaar zijn, is het ook de taak van de consulent om proactief voorstellen te doen en samen op zoek te gaan naar oplossingen. De perfecte match blijft steeds centraal staan. Natuurlijk is niet elke match direct ‘made in heaven’, een goede opvolging moet er mede voor zorgen dat problemen snel kunnen opgelost worden.

Heel wat verantwoordelijkheid dus, maar die verantwoordelijkheid is nu juist wat de job fun maakt! Je bent een belangrijke schakel voor werknemers en voor de bedrijven, zonder jou wordt niemand verder geholpen. Klinkt als veel stress maar dat is het zeker niet, deze verantwoordelijkheid zorgt juist voor de juiste drive om elke dag weer voluit te gaan!

Van alle markten thuis

Een uitzendconsulent moet van alle markten thuis zijn, het communicatieve aspect blijft natuurlijk wel steeds centraal te staan. Maar anderzijds is een goede administratieve kennis ook zeker nuttig; planningen opstellen, contracten opmaken, verzekeringen regelen, een goede uitzendconsulent is van elke markt thuis. Dit zorgt er natuurlijk voor dat je als uitzendconsulent ontzettend veel kan bijleren, je moet zo veel verschillende dingen doen dat elke dag wel een nieuwe uitdaging is!

Draait om mensen   

Maar het belangrijkste aan een uitzendconsulent is misschien wel het omgaan met mensen, inzicht hebben in de mens achter het cv. Als ze de mens achter de vacature uit het oog verliezen, zal de perfecte match niet gevormd kunnen worden. Het wordt een persoonlijke missie om beide partijen gelukkig te maken, en dit voor een lange periode. En als deze missie dan slaagt voelt het aan als een persoonlijke overwinning! Vaak gaat een uitzendconsulent dus ook naar huis met een geweldige smile op het gezicht, want wat is er leuker dan mensen helpen?

Herken jij jezelf hierin? Zie jij een toekomst als uitzendconsulent wel zitten? Wel dan heb je geluk, bij Agilitas zoeken ze nog iemand! Agilitas is een onafhankelijke, duurzame en toekomstgerichte HR-organisatie die doormiddel van persoonlijke contacten op zoek gaat naar de perfecte match tussen mens en bedrijf. En waar jij als uitzendconsulent op zoek kan gaan naar het talent in iedereen! Bij Agilitas kom je terecht in een team met gemotiveerde collega’s waar teamspirit en fun centraal staan, zeker een aanrader dus!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid