Van stagiair naar lead developer in enkele jaren | Student Life | Student.be

Van stagiair naar lead developer in enkele jaren

Pijlsnel omhoog

Vacature.com ging na wat millennials van hun job verwachten. Zo blijkt familie heel belangrijk te zijn en dat vertaalt zich in een verhoogde aandacht voor de work-life balance. Toch wil dat niet zeggen dat ze geen ambitie hebben. 60% van de Belgische millennials wil namelijk pijlsnel carrière maken en 70% wil een leiderschapspositie innemen. Ze willen geen archaïsche leider zijn maar eerder een mentor. Ze zien dit als middel om meer invloed te hebben op de onderneming waarvoor ze werken en om meer zelfstandigheid te krijgen.

Ook David Hemmerijckx maakt deel uit van die 60%. Hij is 28 jaar en werkt momenteel als lead developer bij Realdolmen. Daarnaast is hij mentor en aanspreekpunt voor zo’n 20 collega’s, bouwt hij mee aan de acADDemICT trajecten (het young graduate programma van Realdolmen) en is hij stagecoördinator. Wat in 2011 begon als een stage bij Realdolmen groeide erg snel uit tot veel meer.

Waarheid, durven en doen

“In het kader van mijn opleiding toegepaste informatica startte ik in 2011 met mijn stage bij Realdolmen. Dat verliep erg goed, ik kon genieten van een goede begeleiding en een leuke sfeer. Tijdens mijn stage kreeg ik het voorstel om na het behalen van m’n diploma in te stappen in een acADDemICT traject. Ik heb daar meteen ja op gezegd en zo gekozen voor iets wat ik graag doe. Het Java-traject bestaat uit een betaalde opleiding van drie maanden en twee grote projectoefeningen. Tijdens die oefeningen kon ik ineens alle aangeleerde materie toepassen in de praktijk. Door de leuke groep van pas afgestudeerden voelde het niet meteen als werken, het was de perfecte transitieperiode waarin ik nog veel bijgeleerd heb hoewel ik al een goede basis had opgebouwd op de schoolbanken. Na het traject ben ik meteen bij m’n eerste klant kunnen beginnen. Mijn start als junior hield in dat er vooral werd gefocust op de ontwikkeling van technische kennis.

Daarnaast maakte ik ook kennis met het ontwikkelingsplan van Realdolmen, waarin je kan aangeven wat je sterktes en zwaktes zijn maar ook welke opleidingen je nog zou willen volgen. Ik gaf aan dat ik bepaalde certificaten wou behalen en dat werd meteen toegestaan door m’n manager. Vanuit Realdolmen werd al het nodige lesmateriaal aangekocht en ik verdiepte mij daarin na de uren, zo behaalde ik in twee jaar tijd vier certificaten. Al snelde volgde de vraag of ik het, vanuit m’n eigen ervaring, zag zitten om mee stages te begeleiden. Ik twijfelde geen seconde want zo kon ik iets terug doen voor onze community. Sindsdien heb ik elk jaar stages begeleid en zodoende coaching skills ontwikkeld. Hierdoor werden na de technische ook mijn soft skills onder handen genomen. Na drie jaar hebben we via mijn ontwikkelingsplan bekeken wat de volgende stap in m’n carrière kon zijn, ik had aangegeven dat een functie als lead developer mij wel iets zei.

M’n manager zag zeker ook potentieel maar vond het nog net iets te vroeg. Om die reden ben ik dagopleidingen gaan volgen rond coachen en leiden. Niet veel later kreeg ik de kans om bij m’n klant een project te trekken. Dat is allemaal goed verlopen en de klant was tevreden. Ik voelde me goed in m’n nieuwe rol als lead developer. Tijdens dat project stuurde ik een team van een tiental personen aan en was ik voor hen het technisch aanspreekpunt. Ik communiceerde ook met de projectmanager en dacht mee na over architecturale beslissingen. Ook qua management zette ik nog een stap: ik ben momenteel peter van zo’n 20-tal mensen in het Java-team en verricht nu een aantal taken van de unit managers om hen zo wat te ontzorgen. Zo ben ik het eerste aanspreekpunt voor die 20 collega’s en hou ik geregeld één op één gesprekken met hen.”

“Je staat zelf aan het stuur van je carrière.”, zegt David. “Door duidelijk aan te geven in m’n ontwikkelingsplan waar ik naartoe wil, kan daar actief aan gewerkt worden. Je wordt gedwongen om er zelf over na te denken en het is een hulpmiddel om gemakkelijker met je manager te praten over volgende stappen. Zelf initiatief (durven) nemen is zo ontzettend belangrijk, je weet zelf het best waar je krachten liggen en enkel door deze ook kenbaar te maken kan je snel stabiele stappen vooruit zetten.”

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid