Waarom een carrière in de energiesector een goed idee is? | Student Life | Student.be

Waarom een carrière in de energiesector een goed idee is?

De voordelen van een job in de energiesector voor starters


Heb jij wel eens overwogen om te werken in de energiesector? Indien dit niet het geval is, kan dit artikel jou misschien op andere gedachten brengen... De energiesector is misschien niet het meest populair bij Young Graduates, maar wij lijsten hier enkele factoren op die voor jou misschien de doorslag kunnen geven:

Werkgelegenheid

In onze maatschappij wordt energie steeds belangrijker; studies geven aan dat men enkel meer energie gaat verbruiken. De energiesector zorgt dus op deze manier voor veel werkgelegenheid, zowel bij de energiebedrijven zelf als bij toeleverende branches zoals bijvoorbeeld bouw en industrie. De laatste jaren zijn er in België ook veel kleine groenestroomproducenten op de markt gekomen, die concurrentie bieden aan de paar grote centrale energieproducenten. Binnen de sector heeft men dus de kans om zowel voor grote spelers als voor relatief jonge bedrijven te werken.

Eén van leukste en meest innovatieve bedrijven om als young graduate voor te werken, is bijvoorbeeld Fluvius. Dit Vlaams bedrijf staat in voor het beheer van de energie-distributienetwerken, met als hoofddoel een zuinig verbruik van energie. Naast interessante vacatures biedt Fluvius ook een Talent & Development program aan, waarbij young graduates de kans krijgen om zich te ontplooien tot experts binnen een boeiende en uiterst professionele omgeving.

Een evoluerende sector

Hoewel studies aantonen dat we ook almaar meer elektriciteit zullen gaan verbruiken, moet het consumptiegedrag ervan gewijzigd worden. Dit kan bijvoorbeeld door de vervanging van fossiele brandstoffen, of via de opmars van nieuwe technologieën zoals warmtepompen of elektrische wagens. Binnen de sector evolueert men naar een verduurzaming, en die moet aantrekkelijk worden gehouden. Techniek is daarin onmisbaar en het belang ervan neemt de komende jaren alleen maar toe. Denk bijvoorbeeld ook aan energie neutrale woningen en gebouwen, smart cities en smart buildings.

Zinvolle projecten

Met een job in de energiesector draag jij actief bij aan het verbeteren van het welzijn van de mens. Het verminderen van energieverbruik en vervuiling is in ieder geval toch iets om trots op te zijn!

Niet enkel voor ingenieurs

Deze sector draait niet enkel rond ingenieurs. Hoewel zij een belangrijk deel uitmaken van energiebedrijven, zijn er ook veel andere departementen en functies die een rol spelen zoals bijvoorbeeld marketing, sales, projectmanagement, IT en finance. Daarom zijn deze energiebedrijven op zoek naar verschillende young graduates om hun startersposities in te vullen, en bieden ze vaak stages aan.

Extra voordelen

Werken voor een energiebedrijf biedt naast een competitief loon vaak ook andere voordelen, zoals bijvoorbeeld voordelige tarieven voor energieverbruik en een aanvullende verzekeringen. Daarnaast gunt de sector van energie- en watervoorziening zijn werknemers gemiddeld 32 dagen vakantie, wat top is in vergelijking met sommige andere sectoren.

Aarzel dus niet en neem eens een kijkje naar onze vacatures binnen de energiesector

Gerelateerde vacatures

 • 2020-08-16
  =job.status_text

  Operational Field Manager

  4UCAMPUS Startersjob
  1040 Etterbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid