Waarom je IT-carrière starten via een Academy? | Student Life | Student.be

Waarom je IT-carrière starten via een Academy?

Bootcamp TEC IT

Daar sta je dan met je IT-diploma op zak, net zoals héél veel anderen helemaal klaar om je professionele carrière te starten! Of… toch nog niet helemaal? Want jouw verworven kennis omzetten in de praktijk kan toch een grotere uitdaging zijn dan je misschien denkt. Niet getreurd, want daar bestaat een oplossing voor! 

Voor jonge IT’ers is alvast positief nieuws, want jobmogelijkheden zijn er al zeker te over! Maar dat wil niet zeggen dat je als begeerde jonge IT-starter zelf het gevoel hebt dat je al meteen in staat bent om een IT-gerichte job goed uit te voeren. Volkomen normaal! En ook bedrijven merken meer en meer dat jonge starters nog een extra duwtje in de rug nodig hebben. Vandaar dat ze steeds vaker een zogenaamde ‘bedrijfsacademy’ inrichten, die volledig in functie staat van de ontwikkeling van hun jonge talenten zoals jij. 

Waarom een Academy volgen?

Uiteraard heb je tijdens je IT-opleiding heel wat kennis opgedaan over de belangrijkste aspecten binnen IT en heb je dus een stevige basis gelegd om je carrière te starten. Toch merken veel starters dat ze tijdens hun eerste job nog een tikkeltje specifieke kennis te kort komen binnen een bepaald domein. Om ervoor te zorgen dat je over de nodige kennis beschikt vooraleer je effectief aan je nieuw functie begint, richten bedrijven steeds vaker een Academyin. Zo word je helemaal klaargestoomd voor de job die jij na de Academy zal uitoefenen! 

Wat houdt zo’n Academy zoal in? 

De bedoeling van zo’n Academy is dat je dus de kneepjes van het vak leert alvorens aan je job te beginnen. Je zal specifieke opleidingenvolgen, die helemaal afgestemd worden op basis van jouw voorkennis en noden. Als startende IT’er zullen deze opleidingen logischerwijze dieper ingaan op een specifiek domein binnen IT, dat tijdens jouw job heel goed van pas zal komen. Een Academy is bovendien heel praktisch gericht, waardoor je je verworven kennis al meteen kan toepassen op (kleinere) projecten.  Gedurende je volledige traject word je ook van dichtbij opgevolgd en krijg je heel wat coaching, ook wanneer je na de Academy effectief aan de slag gaat. 

Een heuse Bootcamp bij TEC IT

Lijkt zo’n Academy wel iets voor jou? Perfect! Vanaf februari 2020 start TEC IT met een .net Bootcamp! Drie weken lang word je ondergedompeld in wat voor een professionele .net omgeving écht relevant is. Jouw schoolse kennis of eerste .net-ervaring wordt in een heel praktijkgerichte toolset omgetoverd. Zo word je in een korte tijd helemaal klaargestoomd voor een professionele .net ontwikkelaarscarrière. Ready? Let’s do it! Ontdek in onderstaande vacature meer details over deze uitdagende Bootcamp!   

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid