Waarom kiezen voor een Advanced Master aan Solvay Business School? | Student Life | Student.be

Waarom kiezen voor een Advanced Master aan Solvay Business School?

Volg een Advanced Master aan Solvay Brussel School

Zit je in het laatste jaar van je masteropleiding? Weet je nog niet wat je volgend jaar zal doen? Verder studeren of toch op zoek naar een job? Het is altijd een goed idee om nog iets bij te studeren voordat je jezelf onderdompelt in het werkleven, zéker nu! Bij Solvay Brussels School bieden ze enkele interessante Advanced Masters aan die je zeker zullen interesseren!

Wat is een Advanced Master?  

Een Advanced Master bevindt zich tussen een reguliere master en een MBA. Het is minder bekend als een master, maar is net zo geldig en erkend. Het is een officieel postgraduaatsdiploma dat uitgereikt wordt door een academische instelling die, in tegenstelling tot een MBA, geen beroepservaring vereist. 

Waarom een Advanced Master volgen? 

Wil je een extra opleiding aan je studiecarrière toevoegen om zo sneller je plek in de professionele wereld te bemachtigen? En om vlotter te kunnen doorgroeien naar een managementfunctie? Dan is een Advanced Master dé ideale keuze. 

Aan het einde van dat eenjarige programma vergroot je je kansen om een boeiende job te vinden en bouw je aan een briljante carrière! 

85% van onze afgestudeerden slaagt erin om binnen de 3 maanden een job te vinden bij Belgische en buitenlandse topbedrijven! 

Heb je geen professionele ervaring? Da’s oké!

Advanced Masters zijn gemaakt voor studenten die op het punt staan om af te studeren en nog geen professionele ervaring hebben. Je kan je dus aanmelden voor het programma na het behalen van je masterdiploma. Ben je al eerder zeker van je keuze? Je kan je ook al inschrijven nog voor het behalen van je diploma.

Wat zal je leren? 

Ongeacht de specialisatie die je kiest, alle Advanced Masters bieden je vaardigheden die onmisbaar zijn voor managementfuncties. De skills die je tijdens je opleiding leert, zullen nuttig zijn voor de rest van je carrière. De programma's van Solvay worden regelmatig herzien en bijgewerkt zodat ze steeds mee zijn met wat de huidige arbeidsmarkt eist. Alle nodige kennis om uit te blinken in de internationale professionele wereld wordt hen aangereikt. 

Elke Advanced Master is gericht op een specifiek gebied: 

 • Financial Markets (en niet alleen finance!): de financiële markten beter begrijpen en leren hoe ze in de praktijk werken. 
 • Innovation & Strategic Management: management-, innovatie- en leiderschapsskills ontwikkelen met een specialisatie in: 
  • Business Analytics
  • Entrepreneurship
  • Strategy

Het is ook mogelijk om naast het programma een Franse taalcursus te volgen die georganiseerd wordt door de ULB. 

Interactief onderwijs en praktijkgericht leren!

In tegenstelling tot de volle aula’s van de universiteit, worden de opleidingen gegeven in kleine groepen, zodat je een persoonlijke en interactieve relatie met de docenten en studiegenoten kan opbouwen! De faculteit is een combinatie van professoren en professionals die hun ervaring en kennis aan de hand van praktijksituaties en casestudies delen. 

De lesmethodes zijn gericht op een maximum aan praktijk: casestudies, seminars, huiswerk, presentaties, groepswerk, enz. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om een stage van 3 maanden te lopen als je kiest voor het Financial Markets programma of om deel te nemen aan een consultingproject of om je eigen bedrijfsproject te realiseren als je kiest voor het Innovation & Strategic Management programma.

Daarenboven zijn er extra activiteiten gepland voor de studenten om meer te weten te komen over de bedrijven en de verschillende manieren van managen, zoals bedrijfsbezoeken en ontmoetingen met de CEO's.  


"In veel gevallen dachten we tijdens onze studie al als managers. We moesten veel business cases oplossen met de docenten - vaak professionals of industrieleiders -  die me hielpen om het grotere plaatje te zien en waardoor ik  me al vroeg in mijn carrière kon onderscheiden van anderen".

- Anthony Rus, Account Director bij TeleSign, Greater Los Angeles, USA - 


Alle academische opleidingen zijn welkom!

De diversiteit aan academische opleidingen die we elk jaar in onze programma's hebben is enorm, net als de carrières die onze studenten na hun proclamatie kiezen. 

Elk jaar verwelkomen we studenten van de meest uiteenlopende faculteiten: Bedrijfskunde, Techniek, Recht, Politieke Wetenschappen, Economie maar ook Talen, Chemie en Biologie, Geneeskunde en zelfs Kunst! 

De vooropleiding doet er niet veel toe, wat echt telt is de bereidheid om betrokken te zijn, te leren en persoonlijk te groeien in een stimulerende, multidisciplinaire en multiculturele omgeving. 

Een internationale ervaring

Wij bieden je de mogelijkheid om te evolueren binnen een multidisciplinaire en multiculturele omgeving. 46 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd in onze klassen. Dat biedt de mogelijkheid om te werken met mensen die andere manieren van denken en handelen gewoon zijn!

We nemen je ook mee naar Berlijn en Parijs op onze European Innovation Tour én naar Londen om de bekendste financiële instituties in de wereld te bezoeken!

Het Solvay Alumni-netwerk

Na je proclamatie zal je deel uitmaken van het ongelooflijke netwerk van Solvay Alumni dat wereldwijd actief is in de meest uiteenlopende sectoren!

De Solvay-Alumnivereniging brengt alle studenten van de Solvay Brussels School en de docenten samen. Het telt zo'n 25.000 mensen die elkaar graag willen helpen.

Het netwerk is zeer actief en organiseert jaarlijks tal van activiteiten en conferenties. Het is een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen, te netwerken en cross-reference carrièrekansen te creëren.

Wil je meer weten? Waar wacht je nog op, je toekomst begint hier: 
Solvay Advanced Masters

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  FileMaker Developer

  Track42 Startersjob
  1040 Etterbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Specialist ICT A2 (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid