Waarom stage doen bij een startup? | Student Life | Student.be

Waarom stage doen bij een startup?

Ben je op zoek naar een stage in het kader van jouw opleiding? Weet je niet waar te zoeken? Misschien kan een stage bij een startup voor jou de ideale leerschool zijn, een plek waar je veel ervaring kan opdoen. Benieuwd naar de talrijke voordelen die een stage bij een startup biedt? We lijsten ze hieronder even op.


1. Verantwoordelijkheid en eigen inbreng

Eén van de grootste voordelen van een stage bij een startup is dat je vaak meer verantwoordelijkheden krijgt. Tijdens een stage bij een startup kom je meestal terecht in een kleiner team waardoor je beschouwd wordt als een volwaardig teamlid. Het bedrijf wil de stagiair optimaal benutten waardoor je veel input kan hebben in het bedrijf. Dit zorgt ervoor dat je mee kan helpen bij het nemen van beslissingen die een impact hebben op de toekomst van het bedrijf.
 

2. Afwisseling

Een tweede troef van de stage is de afwisseling in arbeid. Bij grotere bedrijven is de kans groter dat je één bepaalde opdracht krijgt en telkens dezelfde taken moet doen. Bij een startup is dit meestal niet het geval. Je werk verandert regelmatig en je kan verschillende aspecten van het bedrijfsleven ontdekken. Hierdoor kan je zeer veel bijleren en ervaring opdoen.

Start up office

 

3. Hecht team

Een startup betekent ook vaak een klein, maar hecht team. Niet enkel is de sfeer meestal losser en werk je vaak met jonge collega’s, maar je staat ook dichter bij elkaar. Hierdoor krijg je vlug feedback en kan je vlugger groeien. Je zal ook vaker werken met de CEO van de startup waar je veel van kan leren.

Heb je zin gekregen om stage te lopen bij een startup? Op ons platform vind je talrijke stageplaatsen bij startups. Ga naar http://www.student.be/nl/stages om alle stagemogelijkheden terug te vinden

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Stagiaire Web Developer

  The Little Guest Hotels Collection Stage
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Internship IT

  Dare to Date Stage
  2000 antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid