Waarom zou ik een krant of tijdschrift lezen? | Student Life | Student.be

Waarom zou ik een krant of tijdschrift lezen?Met de opkomst van de moderne technologie komen de papieren media steeds meer in het gedrang. Toch blijft het belangrijk om kranten en tijdschriften te lezen, ook als student. Je algemene of taalkennis vergroten is immers altijd een goede zaak.
 

1.Volg de actualiteit

Door elke dag even in de krant te bladeren, ook al is het maar vijf minuten, blijf je op de hoogte van het nationale en internationale nieuws. En dat is relevant voor elke student. Je algemene kennis kan namelijk nooit groot genoeg zijn. Ben je eerder geïnteresseerd in sport? Kies dan voor Het Nieuwsblad of Het Laatste Nieuws. Studenten die op zoek zijn naar meer duiding bij nieuwsfeiten, kunnen hun gading vinden in De Morgen en De Standaard. Ook cultuur komt in deze kranten aan bod. Studeer je Economie of Marketing? Dan is De Tijd zeker een aanrader. Je vindt er heldere analyses van economie, politiek, ondernemen, beleggen, technologie en wetenschap.

2.Vergroot je kennis van een vakgebied

Of een magazine? Tijdschriften zijn aangenaam om door te bladeren en te lezen. Er zijn veel nichemagazines die aansluiten op jouw specifieke opleiding. Bodytalk is een maandblad over gezondheid, eten, bewegen en psychologie. Perfect dus voor studenten Geneeskunde of Psychologie, die hun kennis over hun vakgebied willen verbreden. Of studeer je Architectuur? Dan is er Architect met artikels over de nieuwste bouwmaterialen,  technieken en software. De opties zijn oneindig: sport en wetenschap, kunst en cultuur, informatica etc.

3.Geen eenzijdige berichtgeving

Als studenten iets willen weten, zoeken ze dit meestal op via het internet. Niets mis mee, het hoort er vandaag gewoon bij. Maar als je je enkel focust op hetgeen je leest op sites, is het gevaar op eenzijdige informatie heel groot. Meestal zoek je dan ook enkel die onderwerpen op die jou interesseren, waardoor je dus sowieso al minder informatie krijgt. Kranten zijn completer en brengen nieuws over verschillende onderwerpen. De krant heeft natuurlijk al nieuws geselecteerd voor jou, maar we gaan ervan uit dat dat wel het relevantste nieuws is. Daarbovenop zijn kranten ook betrouwbaar, meestal hebben zij hun bronnen meermaals gecheckt.

4.Schaaf je talenkennis bij

Heb je moeite met andere talen of wil je je Frans en Engels nog wat bijschaven? Stap dan eens uit je comfortzone en neem een abonnement op een Franse of Engels krant of magazine. Le Soir, The Economist, L’Echo, La Libre Belgique, The Guardian Weekly etc., opnieuw mogelijkheden genoeg. Je blijft op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt en je verbetert je kennis van andere talen. Twee vliegen in een klap!

5.Interessantste abonnementen voor studenten

Als student krijg je vaak korting op een abonnement voor een krant of tijdschrift. Dat is nog een extra stimulans om een abonnement te nemen, nu je nog kan profiteren van de kortingen. Op 4ucampus vind je de interessantste deals, vaak gaat het al om serieuze kortingen tot -80%. Je kan er trouwens ook een overzicht zien van alle kranten en magazines per vakgebied. Zo kan je dus gericht zoeken.

                           Mocht je nu nog geen krant of tijdschrift lezen, probeer het dan zeker eens. Baat het niet, dan schaadt het niet! 

                                                            BESTEL HIER EENVOUDIG JE (studentvriendelijk) ABONNEMENT

 

Pauline Farazijn​

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid