10 redenen waarom een Erasmus programma een goed idee kan zijn | Student Life | Student.be

10 redenen waarom een Erasmus programma een goed idee kan zijn

 

10 redenen waarom een erasmusprogramma een goed idee kan zijn

Studeren in het buitenland is voor velen een unieke levenservaring. Toch kunnen er twijfels opduiken wanneer je de kans krijgt om op Erasmus te gaan. Ben je bang dat je je familie en vrienden te hard zal missen? Of dat je de lessen niet goed zal kunnen volgen omdat je de taal niet goed kent? Met de volgende tien argumenten nemen we al jouw twijfels weg en stomen we je klaar om aan een zalig buitenlands avontuur te beginnen!

#1 Leer een nieuwe taal

Als je in het buitenland gaat studeren, zal je automatisch in aanraking komen met een nieuwe taal. Je gaat lokale mensen leren kennen en misschien moet je wel bepaalde vakken volgen die in de lokale taal gegeven worden. Dit is een extra troef voor op jouw cv!

#2 Bouw een internationale vriendenkring uit

Wanneer je op Erasmus gaat, zal je gegarandeerd een heleboel nieuwe mensen leren kennen. Vaak komen die van over de hele wereld. Hierdoor heb je een extra reden om op reis te gaan na jouw Erasmusavontuur! 

#3 Upgrade jouw Engelse skills

Doordat je een internationale vriendenkring zal uitbouwen, ga je automatisch je Engels veel meer gebruiken. Veel nieuwe vrienden zullen een andere moedertaal spreken. Het is logisch dat jullie voornamelijk in het Engels zullen communiceren. Nice, right?

#4 Leer jezelf beter kennen

Wanneer je helemaal alleen naar een onbekend land vertrekt, ga je jezelf zeker en vast beter leren kennen. Er zullen moeilijke momenten zijn waarop je bijvoorbeeld je familie of vrienden mist. Al die kleine drempels zijn zaken waaruit je uiteindelijk heel veel zal leren. Door een aantal maanden op een Erasmusavontuur te gaan, zal je gegarandeerd als een sterkere persoon terugkomen. 

#5 Krijg de reiskriebel

Het is algemeen geweten: Wie op Erasmus gaat, zal de reiskriebels ongetwijfeld te pakken krijgen. Welk beter excuus kan je wensen om na jouw terugkeer vaker op reis te kunnen gaan?

#6 Word volwassener en zelfstandiger

Zonder enige twijfel zal je volwassener en zelfstandiger terug naar huis keren. Je moet voor je eigen eten zorgen, de was doen, overal de weg vinden… Er zijn talloze zaken die ervoor zullen zorgen dat je als een echte volwassene terugkomt van je buitenlands avontuur!

#7 Ontdek nieuwe culturen

Door in een nieuwe stad te wonen en te leven, word je volledig ondergedompeld in de lokale cultuur. Veel studenten ondernemen ook verschillende citytrips naar andere plaatsen in het land. Zo leer je de cultuur zeker en vast heel goed kennen. 

#8 Beschik over een sterker cv

Het is geen verrassing dat zo’n Erasmusavontuur heel mooi staat op je cv. Veel werkgevers beschouwen dit als een bewijs dat je zelfstandig bent én dat je je in verschillende talen uit de slag kan trekken.  

#9 Geef je vrienden een reden om te reizen

Bang dat je je vrienden te hard gaat missen? Geen zorgen, doordat jij in het buitenland vertoeft, geef je jouw vrienden een uitstekende reden om op reis te gaan!

#10 Beleef de tijd van je leven

Dé hoofdreden om ja te zeggen tegen een Erasmusavontuur is dat je er ongetwijfeld dé tijd van je leven zal beleven. Ex-Erasmusstudenten zeggen steeds dat ze hun buitenlands avontuur het mooiste deel van hun studies vonden. Pak je valiezen en ga ervoor!

Ben je helemaal overtuigd? Dan wenst Student.be jou alvast heel veel plezier op jouw toekomstig Erasmusavontuur!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid