Wat verdient een starter met een ingenieursdiploma? | Student Life | Student.be

Wat verdient een starter met een ingenieursdiploma?

Wat verdient een starter met een ingenieursdiploma

Na jarenlang zweten en zwoegen is hét moment aangebroken: je hebt je ingenieursdiploma op zak. Proficiat! Dat betekent dat je nu aan een volgende stap in je leven aangekomen bent, namelijk jouw eerste job. Maar wat verdient een jonge starterende ingenieur zoals jij nu precies? Wij zochten het voor je uit! 

Binnen de ingenieurswereld bestaat er heel wat variatie wat het takenpakket en de types jobs betreft . Bovendien kan je afhankelijk van je diploma ook in heel uiteenlopende sectoren terechtkomen, zoals bijvoorbeeld bouwkunde, luchtvaart, IT of de technische sector. Uit verschillende enquêtes blijkt dat de meeste beginnend ingenieurs best wel goed hun brood verdienen. Ook wat extralegale voordelen betreft, zit je in de engineering zeker goed. Natuurlijk zijn er flink wat verschillen naargelang het diploma of de specialisatie en de plaats van tewerkstelling. Maar over het algemeen hoef je je dus als startende ingenieur geen zorgen te maken: je eerste brutoloon zal hoe dan ook mooi zijn!

Uit de salarisenquête van vacature.com van 2017 blijkt dat een starter over het algemeen kan rekenen op een startloon van gemiddeld € 2369 bruto per maand. In de tabel hieronder kan je voor verschillende ingenieurjobs zien hoeveel het gemiddelde startloon bedraagt:

type ingenieur startloon bruto (gemiddeld
Burgerlijk ingenieur € 2849
Bio-ingenieur € 2709
Industrieel ingenieur € 2584
Handelsingenieur € 2511

Bron: salarisenquête vacature.com

Valt er jou iets op? Jawel, het startende brutoloon voor deze ingenieurstypes ligt alvast altijd ruim boven het gemiddelde startloon! En daar stopt het nog niet, want naast een heel mooi startersloon kan je als startende ingenieur meestal ook rekenen op heel wat extralegale voordelen. Groepsverzekering, hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques behoren zo goed als altijd tot jouw loonpakket. Maar ook ecocheques, een laptop en gsm met abonnement krijg je bij tal van bedrijven. Dat kan je toch wel een héél mooi starterspakket noemen, niet? En het gaat zelfs nog verder, want gemiddeld 6 op de 10 startende ingenieurs krijgen de kans om een bedrijfswagen inclusief tankkaart te nemen! 

Helemaal klaar om jouw allereerste loonfiche als ingenieur in ontvangst te nemen? Neem dan hier eens een kijkje en wie weet vind je wel de perfecte eerste job!

Gerelateerde vacatures

 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Werfcontroleur te Antwerpen

  Regie der Gebouwen Startersjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Junior architect te Antwerpen

  Regie der Gebouwen Startersjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid