Wereldburgers houden halt in Milaan: een getuigenis van een Belgische student aan de Bocconi University | Student Life | Student.be

Wereldburgers houden halt in Milaan: een getuigenis van een Belgische student aan de Bocconi University

Online event manam bocconi voor belgische studentenBocconi University behoort tot de meest gerenommeerde topuniversiteiten ter wereld. Het staat internationaal bekend voor haar academici en research in de sociale wetenschappen, en biedt een breed scala aan Engelstalige bachelor- en masteropleidingen op het gebied van economie, management, finance, politieke wetenschappen en data science.

De moderne campus ligt in het centrum van het kosmopolitische Milaan: dé commerciële, financiële en modebewuste stad van het land.  Studeren aan Bocconi betekent lid worden van een multiculturele gemeenschap die bestaat uit meer dan 5.000 internationale studenten. Christine, een Belgische masterstudente Management, deelt haar ervaringen.

Waarom heb je voor Bocconi gekozen?

“In mijn laatste jaar van het middelbaar verlangde ik naar een internationale ervaring. Terwijl het Belgische hoger onderwijs uitstekende opleidingen heeft te bieden, ontbrak het voor mij aan gespecialiseerde curricula en internationale sfeer, die ik wel in Bocconi terugvond. Bovendien was de locatie ideaal. Het laat me toe om in een totaal andere cultuur te leven, maar “slechts” op een uurtje vliegen van België.”

Hoe heb je je bacheloropleiding ervaren?

“Tijdens mijn bacheloropleiding werd ik aangemoedigd om uit mijn comfortzone te komen en mijn vaardigheden ten volle te ontwikkelen in een academisch verrijkende omgeving. Bovendien werd ik omringd door getalenteerde medestudenten, met allerlei diverse achtergronden en van verschillende nationaliteiten. Daarnaast heb ik met de steun van Bocconi's Career Service stage kunnen lopen bij een grote multinational in het buitenland, wat mij heeft geholpen om mijn business skills verder te verbeteren.” ​

Hoe zit het met het studentenleven in Milaan?

“Student zijn in Milaan betekent dat je enerzijds ondergedompeld wordt in een sfeer van professionele stimuli, maar dat je anderzijds kunt genieten van een stad die bruist van cultuur. Het grote aanbod aan musea, culturele events, optredens en steeds wisselende tentoonstellingen laten elk weekend een drukte vanjewelste achter.”

Waarom heb je besloten om je masteropleiding bij Bocconi af te leggen?

“Het was voor mij duidelijk dat ik mijn Bocconi-ervaring nog wat langer wou laten duren en daarom heb ik besloten om ook hier mijn master te volgen. Een nieuwe reeks uitdagingen hebben mij ertoe gebracht om me aan te sluiten bij een nieuwe vereniging: de Healthcare Hub, die zich richt op beleid en economie binnen de gezondheidszorg op nationaal en internationaal niveau.”

Mogen we besluiten dat je tevreden bent met je keuze voor Bocconi?

“Deel uitmaken van de Bocconi-familie is een van de beste beslissingen die ik tot nu toe heb genomen, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. De universiteit is de perfecte opstap om je stoutste dromen te realiseren.”

Wil je meer weten? Neem deel aan het livestream event "Bocconi Meets Benelux" op maandag 30 november 2020 om 18.00 uur CET en leer onze universiteit kennen door de ogen van onze Bocconi-alumni die in België, Luxemburg of Nederland wonen en werken. Schrijf je in via deze link.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  FileMaker Developer

  Track42 Startersjob
  1040 Etterbeek
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Specialist ICT A2 (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid