Werken bij L’Oréal deel 2: van koffie- of yogapauzes tot een heus L’Oréal Wereldkampioenschap | Student Life | Student.be

Werken bij L’Oréal deel 2: van koffie- of yogapauzes tot een heus L’Oréal Wereldkampioenschap

Ondanks de wereldwijde aanwezigheid is de L'Oréal-spirit overal te voelen - of je nu een commerciële stagiair in China bent of een Supply Chain Director in Brazilië. Het welzijn van de medewerkers over de hele wereld vormt de basis van bedrijfscultuur, en dat merk je maar al te goed in tal van activiteiten die ze organiseren. Hieronder ontdek je enkele unieke aspecten van het werkleven bij L’Oréal.

1. Wellness vormt de basis voor een mooi leven

Ja, dat heb je goed gelezen. We weten allemaal dat rooftops en yoga vandaag de dag heel trendy zijn. Net als bij hun producten proberen ze bij L’Oréal ook op de werkplek trends te omarmen. Zo zijn ze begonnen met de organisatie van een aantal yogalessen op het dak van de kantoren, vanaf de 16e verdieping van het Parijse hoofdkantoor met uitzicht op de Eiffeltoren tot de prachtige kantoren van L'Oréal Rusland in Moskou. En nu hebben de medewerkers zelfs enkele yogalessen op het strand! Het feit dat de werkdagen eindigen met tijd om tot rust te komen, geeft de medewerkers de motivatie om er elke dag weer voor te gaan. Maar daar stopt het niet: bij L’Oréal willen ze er zeker van zijn dat alle kantoren de medewerkers de ruimte bieden om te sporten, te ontspannen en tijd vrij te maken om in contact te komen met hun geest en lichaam.

2. LinkedIn is niet de enige plaats om te netwerken

Bij L’Oréal houden ze er niet alleen van om samen te lunchen, ze genieten ook van een kop koffie met hun leeftijdsgenoten. Koffie is een geweldige kans om continue relaties te ontwikkelen en verschillende mensen te leren kennen. Wanneer een nieuwkomer bij L'Oréal komt, zal zijn of haar manager een lijst delen met mensen die belangrijk zijn om in contact te komen in het kader van hun integratieperiode. Geen betere manier om met mensen in contact te komen dan onder het genot van heerlijke kop koffie, toch?

3. Er bestaat niet zoiets als een lineair carrièrepad

Bij L'Oréal moedigen ze mobiliteit sterk aan, of het nu internationaal is of binnen de verschillende divisies van het kantoor zelf. Veel van de projecten zijn cross-functioneel, want het ontwikkelen van talenten betekent ook dat ze de medewerkers een globale visie op het bedrijf en de dimensies moeten bieden. Vaardigheden kunnen altijd worden aangeleerd, zolang de passie om dat te doen maar aanwezig is.

4. Oh ja, bij L’Oréal hebben ze hun eigen wereldkampioenschap! ?

Mocht je het gemist hebben, dan organiseren ze bij L’Oréal een L'Oréal World Cup die elk jaar in juni plaatsvindt - want 4 jaar wachten was voor hen te lang! Het begon allemaal als een initiatief van de medewerkers die gepassioneerd waren door sport en een evenement wilden creëren waar ze de kans zouden krijgen om veel mensen van L'Oréal uit de hele wereld te ontmoeten. De vorige editie van het Wereldkampioenschap voetbal heeft 28 teams in Moskou bijeengebracht voor een 2-daagse voetbal- en volleybaltoernooi. En elk jaar worden er steeds meer landen bij het kampioenschap betrokken!

De teams strijden het hele jaar door in verschillende wedstrijden om zo helemaal fit aan het grote evenement te kunnen beginnen. Nee hoor, dit is geen grap! De L'Oréal medewerkers spelen als echte kampioenen!

Misschien ben je sportief, misschien niet.  Of je bent introvert of extravert. Of een IT-genie of een gekke wetenschapper. Of een schoonheidskoningin of een nerdy geek of een combinatie van beide. Het punt is, wie ze ook zijn, de medewerkers bij L’Oréal zijn allemaal een team en ze zijn er altijd om elkaar te helpen, te vieren en toe te juichen! Dat is wat van L'Oréal een hecht bedrijf maakt: hun mensen. En daar zijn ze best trots op!

Waarom vind je je volgende avontuur niet bij L'Oréal?

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid