“Wow, Politie Antwerpen pakt het anders aan” | Student Life | Student.be

“Wow, Politie Antwerpen pakt het anders aan”

Politie Antwerpen

Een job bij de politie, maar dan ... ANDERS. We gaven jullie al dé vijf redenen waarom je een carrière bij Politie Antwerpen moet overwegen. Maar hoe ervaren de medewerkers dit zelf? We laten Julie Busschots aan het woord. Ze werkt sinds april 2019 als interventie-inspecteur. Samen met haar collega patrouilleert ze in de stad en volgt ze de 101-noodoproepen op. 

“Politie Antwerpen heeft me echt klaargestoomd voor mijn job als inspecteur. Mijn opleiding was eigenlijk al gestart nog vóór de selectieproeven. Dankzij het voortraject Sport was ik fysiek voorbereid en met de inzichtoefeningen was ik klaar voor de cognitieve testen. Toen wist ik al: wow, Politie Antwerpen pakt het anders aan. Ik slaagde in de proeven en werd ondergedompeld in de politiewereld. We werden opgeleid in groep en ik had ook een eigen mentor. Daarna volgde het echte werk. Politie Antwerpen voorziet een probatiestage voor kersverse inspecteurs. Zes toffe maanden waarin je kan proeven van de verschillende diensten. Ik mocht op stap met de mobiele eenheid, werkte op het onthaal, bij de wijkpolitie, enzovoort. Perfect om uit te maken welke richting ik uit wou. Ik koos interventie voor de afwisseling en omdat er heel wat verschillende aspecten van politiewerk aan bod komen. En kijk, vandaag werk ik in de grootste stad van Vlaanderen, met de nieuwste technologieën op zak en word ik fantastisch ondersteund door de collega’s. Da’s wat anders hé!”

Iets voor jou? Pak het ook anders aan! Surf naar politieantwerpen.be/jobs en ontdek er meer over werken bij de grootste politiezone van België en bekijk zeker ook onze openstaande vacatures hieronder!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid