Zo geef je je taalniveau correct weer op je CV | Student Life | Student.be

Zo geef je je taalniveau correct weer op je CV

In een steeds sterker geglobaliseerde arbeidsmarkt zijn internationale communicatieve vaardigheden essentieel. Het is geen geheim, de kandidaat die op zijn of haar CV een goede beheersing van meerdere talen kan aantonen, zal altijd van het voorkeur genieten. Engelse taalvaardigheden zijn tegenwoordig al vereist voor de meeste studentenjobs. 

Met onderstaande tips kan je met de taalsectie van je CV het verschil maken: 

1. Het is essentieel om het vakje vreemde talen op je CV duidelijk en nauwkeurig in te vullen. 

Hiervoor moet je goed op de hoogte te zijn van het niveau van je talenkennis. Het bepalen van je niveau is echter niet altijd gemakkelijk. Als je niet zeker bent en je wilt objectief advies, neem je best een taaltest af. Veel scholen bieden testen aan die je direct online kunt doen. Let wel op dat je enkel talen toevoegt die je echt beheerst! Als je op school een aantal cursussen Spaans hebt gevolgd, maar nauwelijks een gesprek kunt voeren in deze taal, vermeld je dit beter niet op je CV. 

2. Het is niet genoeg om je niveau te vermelden, je moet het ook demonstreren. 

Illustreer uw praktijk in de sectie gewijd aan beroepservaring en bewijs dat je reeds interacties in een professionele context hebt gehad in een vreemde taal.

3. Vermeld je buitenlandse ervaringen 

Een andere manier om je niveau in talen aan te tonen is bijvoorbeeld door aan te geven dat je een periode in het buitenland hebt doorgebracht. Onderzoek toont aan dat studenten die een tijdje in het buitenland hebben gewoond, beter in staat zijn om een job te vinden en bovendien meer verdienen. Reizen stelt je namelijk in staat om de taal op een natuurlijke en efficiënte manier te leren. Leg ook uit waarom je hebt besloten om naar het buitenland te gaan: waarom je bent vertrokken, hoe je de bestemming hebt gekozen, welke bestemming hebt gekozen, welke doelstelling je nastreefde... Presenteer je verblijf in het buitenland als een verlengstuk van je opleiding. 

4. Bewijs je taalvaardigheden met een certificaat

Het is nog beter als je je taalvaardigheden kunt bewijzen met een internationaal erkend officieel diploma zoals IELTS, TOEFL of TOEIC.

Nog niet in het bezit van een certificaat of nog geen buitenlandse ervaringen gehad? Bekijk dan zeker de verschillende taalcursussen die het Linguago portaal op vele bestemmingen aanbiedt en je CV is zo aangevuld!

 
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid