3 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen | Student Life | Student.be

3 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen

Als jonge ingenieur werken bij een topgigant in de industrie kan de ultieme droom zijn. Je denkt vast dat je daar alleen mag beginnen als je al 20 jaar werkervaring

Hoe zou het zijn om bij een bedrijf als Google of Facebook te mogen werken als softwareontwikkelaar? Of als autotechnicus bij Mercedes of Ferrari? Als jonge ingenieur werken bij een topgigant in de industrie kan de ultieme droom zijn. Je denkt vast dat je daar alleen mag beginnen als je al 20 jaar werkervaring hebt opgedaan. Dat is niet zo. Ook dit soort grote bedrijven bieden startersjob en hebben vaak vacatures voor ingenieurs openstaan.

Graduate programma’s van topbedrijven

Veel van dit soort industriegiganten, zogenaamde multinationals, hebben speciale programma’s voor jonge ingenieurs. Deze programma’s zijn uniek, omdat je soms kan beginnen met werken vooraleer je effectief als ingenieur bent afgestudeerd. Er zijn verschillende manieren om daar te komen:

 • Schrijf het bedrijf in een vroeg stadium aan met een open sollicitatiebrief, zodat ze weten dat je gaat afstuderen.
 • Bezoek studiebeurzen waar bedrijven aanwezig zijn om met jonge ingenieurs in contact te komen.
 • Toon je interesse bij workshops op scholen en universiteiten waar ingenieursbedrijven aanwezig zijn.

Welkom Young Graduate

Niet elk bedrijf wil jonge ingenieurs in dienst. Ze maken daar duidelijke keuzes in. Maar juist diegene die investeren in jong talent, investeren in de toekomst:

 • TMC is een ingenieurs- en consultancybedrijf voor technische projecten. Jonge ingenieurs kunnen rekenen op toffe voordelen. Als je projecten goed draaien, deel je mee in de winst. Tevens heb je veel vrijheid in het volgen van opleidingen ter ontwikkeling van je hard en soft skills. De aanwezige businesscellen bieden de ruimte voor onderlinge kennisuitwisseling met collega's. In het Entrepreneurial Lab kun je nieuwe ideeën testen en lanceren. Uniek aan TMC? Je werkt onder de veiligheid van een vast contract, maar met de mentaliteit van een ondernemer. Of zoals TMC het noemt: Employeneurship. Dat is niet mis!
   
 • Cisco Systems Inc is van origine een Amerikaans bedrijf dat gevestigd is in hartje Silicon Valley, maar werkzaam is over de gehele wereld. Cisco Systems Inc. verbindt, innoveert, neemt risico’s en bouwt de technologie die in elke sector onmisbaar is. Met andere woorden: een echte IT-gigant en marktleider in de IT-industrie. Voor Cisco België ga je het best naar Machelen, waar een groot aantal starterjobs beschikbaar zijn, en je vindt er bovendien ook uitwisselingsprogramma’s voor internationale afgestudeerden. Dé ultieme kans om in een korte tijdspanne ongekend veel ervaring op te doen.  
   
 • Daikin Industries Ltd is een Japans bedrijf met vestigingen over de hele aardbol. Daikin is dwars door België alomvertegenwoordigd. Van Oostende tot Genk en Waver. Het bedrijf is gespecialiseerd in koeltechnieken, warmtetechnieken en klimaatbeheersing van gebouwen. Daikin Industries Ltd biedt een scala aan vacatures aan voor ingenieurs in België en in het buitenland. Hun interne leerprogramma voor jonge ingenieurs heeft wereldfaam. Het programma geeft een volledig beeld van het bedrijf waardoor jouw talent perfect ingezet wordt bij de afdeling. Japanse bedrijven staan ervoor bekend de betrokkenheid met hun medewekers hoog in het vaandel te dragen en bieden over het algemeen uitstekende carrièrekansen. Daikin vormt hier zeker en vast geen uitzondering op!

Wat maakt deze bedrijven ideaal voor jonge ingenieurs?

TMC, Cisco en Daiking begrijpen dat jonge ingenieurs frisse, nieuwe ideeën meebrengen en daarmee innovatie aandrijven. Innovatie is van groot belang en ook een manier om onderscheidend te zijn in de markt. Verder hebben zulke multinationals hun personeelszaken prima geregeld. Ze bieden een uitstekend salaris, interne carrièremogelijkheden en goede extralegale voordelen aan. 


Je ziet het, jij bent niet als enige op zoek naar een job, werkgevers zijn ook op zoek naar jou! De arbeidsmarkt heeft veel te bieden voor jou als jonge ingenieur. Voldoende startersjobs met even zoveel uitdagingen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het zoeken naar een job, zelfs vooraleer je effectief afstudeert. Begin een netwerk op te bouwen binnen jouw industrie!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Teamleader

  Daikin Startersjob
  8400 Oostende
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Employeneur

  TMC Science & Technology Startersjob
  1935 Zaventem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  International Traineeship

  Daikin Startersjob
  1070 Anderlecht
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid