3 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen | Student Life | Student.be

3 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen

Als jonge ingenieur werken bij een topgigant in de industrie kan de ultieme droom zijn. Je denkt vast dat je daar alleen mag beginnen als je al 20 jaar werkervaring

Als gediplomeerde ingenieur ben je fel gegeerd bij de rekruteerders wanneer je op de arbeidsmarkt terechtkomt. Reden te meer om ietwat 'picky' te zijn tijdens jouw zoektocht naar je eerste job. Om jou te helpen een goede keuze te maken, gingen we op zoek naar bedrijven die sterk inzetten op jong talent en jonge ingenieurs met plezier begeleiden in hun eerste stappen in het werkveld. ​

Graduate programma’s 

Er zijn heel wat bedrijven die speciale programma’s voor jonge ingenieurs aanbieden. Deze programma’s zijn uniek, omdat je soms kan beginnen met werken vooraleer je effectief als ingenieur bent afgestudeerd. Er zijn verschillende manieren om daar te komen:

  • Schrijf het bedrijf in een vroeg stadium aan met een open sollicitatiebrief, zodat ze weten dat je gaat afstuderen.
  • Bezoek (virtuele) studiebeurzen waar bedrijven aanwezig zijn om met jonge ingenieurs in contact te komen.
  • Toon je interesse bij (virtuele) workshops op scholen en universiteiten waar ingenieursbedrijven aanwezig zijn.

Welkom Young Graduates!

Niet elk bedrijf wil jonge ingenieurs in dienst. Maar juist diegene die investeren in jong talent, investeren in de toekomst. Hieronder geven we alvast 3 interessante opties (in willekeurige volgorde):

  • UNILIN is een wereldwijde referentie voor interieur- en bouwprojecten. Bij UNILIN worden onder andere laminaatvloeren, samengestelde parketvloeren en luxe vinylvloeren onder de merken Quick-Step en Pergo, geproduceerd. Sinds 2005 maakt UNILIN deel uit van het Amerikaanse, beursgenoteerde Mohawk Industries, Inc. Mohawk is wereldwijd het grootste vloerbekledingsbedrijf met productie-eenheden in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Rusland en Azië. UNILIN gelooft sterk in de kracht van jong talent. Daarom investeren ze sinds 2008 in het Campus Recruitment Program. Binnen dit programma zoeken ze getalenteerde starters en young professionals die zin hebben om samen met hen te ondernemen. Tijdens een verkennend gesprek exploreren ze graag jouw potentieel en de fit met de bedrijfscultuur. Ben je ambitieus, resultaatgedreven en ga je altijd tot het uiterste? Ben je één en al passie en entrepreneurship? Wil je je talent verder ontplooien? Kortom, ben je ready for a top job? Bekijk dan hier de openstaande vacatures en waag je kans! 
     
  • Talenco levert een toegevoegde waarde aan de maatschappij via techniek en technologie. Dit doen ze door maximaal in te zetten op innovatie, stabiliteit en knowledge sharing op multidisicplinair niveau in engineering, construction en maintenance. Met deze troeven garanderen ze een kwaliteitsvolle dienstverlening en vormen ze een krachtige groeimotor voor productiebedrijven en EPC-contractors. Bij Talenco werken ze steeds op maat door flexibel mee te denken met de noden van de klant en onze technische capaciteiten in meerdere vormen in te schakelen. In een wereld waar alles zo efficiënt en zo snel mogelijk moet gebeuren, nemen ze bij Talenco tijd voor jou als individu. Ze zijn er sterk van overtuigd dat iedereen zijn eigen talenten en competenties heeft, waardoor ze voor iedere nieuwkomer de tijd nemen om een persoonlijk traject uit te werken die in de lijn ligt met jouw interesses en ambities. 
     
  • Daikin Industries Ltd is een Japans bedrijf met vestigingen over de hele aardbol. Daikin is dwars door België alomvertegenwoordigd. Van Oostende tot Genk en Waver. Het bedrijf is gespecialiseerd in koeltechnieken, warmtetechnieken en klimaatbeheersing van gebouwen. Daikin Industries Ltd biedt een scala aan vacatures aan voor ingenieurs in België en in het buitenland. Hun interne leerprogramma voor jonge ingenieurs heeft wereldfaam. Het programma geeft een volledig beeld van het bedrijf waardoor jouw talent perfect ingezet wordt bij de afdeling. Japanse bedrijven staan ervoor bekend de betrokkenheid met hun medewekers hoog in het vaandel te dragen en bieden over het algemeen uitstekende carrièrekansen. Daikin vormt hier zeker en vast geen uitzondering op. Ontdek hier de openstaande vacatures. 

Wat maakt deze bedrijven ideaal voor jonge ingenieurs?

Unilin, Talenco en Daikin begrijpen dat jonge ingenieurs frisse, nieuwe ideeën meebrengen en daarmee innovatie aandrijven. Innovatie is van groot belang en ook een manier om onderscheidend te zijn in de markt. Verder hebben deze bedrijven hun personeelszaken prima geregeld. Ze bieden een competitief salaris, interne doorgroeimogelijkheden en interessante extralegale voordelen aan. 

Ontdek de openstaande vacatures hieronder en ga ervoor! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid