5 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen | Student Life | Student.be

5 topbedrijven waar jonge ingenieurs aan de slag kunnen

Als jonge ingenieur werken bij een topgigant in de industrie kan de ultieme droom zijn. Je denkt vast dat je daar alleen mag beginnen als je al 20 jaar werkervaring

Net afgestudeerd als ingenieur? Dan ben je best wel gegeerd op de arbeidsmarkt. Je kan het dus jezelf permitteren om kieskeurig te zijn in de keuze van je eerste job. 

Wij willen je graag helpen om de juiste keuze te maken, daarom gingen we op zoek naar bedrijven die sterk inzetten op startende ingenieurstalenten. Het zijn stuk voor stuk bedrijven waar je als ingenieur heel wat uitdagingen voorgeschoteld krijgt, maar toch steeds kan rekenen op een krachtig vangnet. Hieronder een overzicht (in willekeurige volgorde):

Aquafin

Bij Aquafin werken ze met meer dan 1100 werknemers samen aan een missie met maatschappelijk belang: propere waterlopen voor de volgende generaties en een leefomgeving in harmonie met water. Als young potential krijg je bij Aquafin de kans om aan uitdagende, innovatieve projecten mee te werken. Een project opvolgen van de eerste krijtlijnen tot realisatie. Rioolstelsels analyseren en verbeteren om zo wateroverlast te vermijden. Of hemelwaterplannen opstellen om de gevolgen van de klimaatopwarming op te vangen: je talent voor techniek en bouwkunde kan je als ingenieur zeker kwijt bij Aquafin! 

Daarbij kan je rekenen op een uitgebreid opleidingspakket en de steun van jouw medecollega’s om meteen een vliegende start te nemen! De open en huiselijke sfeer (ze spreken hier ook wel van de Aquafin-familie) zorgt ervoor dat je van bij het begin deel uitmaakt van het team, en daar horen ook regelmatig toffe teambuildings en afterwork drinks bij. Interesse? Ontdek hier de openstaande vacatures.

Daikin

Daikin Industries Ltd is een Japans bedrijf met wereldwijd vestigingen. Ook in België is Daikin goed vertegenwoordigd: van Oostende, over Gent, tot Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in koeltechnieken, warmtetechnieken en klimaatbeheersing van gebouwen. Daikin biedt voor startende ingenieurs een brede waaier aan vacatures aan in België en in het buitenland. Hun interne leerprogramma voor jonge ingenieurs heeft wereldfaam. Het programma geeft een volledig beeld van het bedrijf waardoor jouw talent perfect ingezet wordt. Japanse bedrijven staan ervoor bekend dat ze sterk betrokken zijn bij het welzijn van hun werknemers en uitstekende carrièrekansen bieden. Daikin vormt hier vast en zeker geen uitzondering op! Momenteel werven ze 40 ingenieurs aan voor hun nieuwe R&D departement dat in 2022 de deuren zal openen in Gent. Ontdek hier de openstaande vacatures. 

Agentschap Wegen & Verkeer

Agentschap Wegen en Verkeer biedt uitdagende jobs voor ingenieurs: van project manager tot werfleider, zowel binnen de domeinen wegenbouw, tunnels als elektromechanica. Ze bieden de mogelijkheid om mee te werken aan maatschappelijk relevante projecten. Agentschap Wegen en Verkeer besteedt veel aandacht aan een goede work-life balance o.a. door de mogelijkheid van telewerk aan te bieden en dankzij hun locaties in gans Vlaanderen kan je vaak dicht bij je woonplaats werken. Ze beschikken over een aantrekkelijk traineeprogramma waarbij afgestudeerde ingenieurs gedurende een jaar kunnen proeven van verschillende jobs binnen de organisatie. Na afloop van dat jaar word je definitief bij hen tewerkgesteld. Klik hier voor een overzicht van de openstaande vacatures.

Regie der Gebouwen

Regie der Gebouwen is verantwoordelijk voor heel wat impactvolle projecten: bouw-, renovatie- en restauratiewerken en het beheer en onderhoud van bestaand federaal vastgoed. Ze zetten in op resultaatgericht werk, aantrekkelijke kantoren, nieuwe technologieën en digitalisering. Hiervoor zijn ze voortdurend op zoek naar jonge ingenieurs! Bij Regie der Gebouwen kan je je als startende ingenieur volledig ontplooien en heel veel bijleren. Je wordt goed begeleid en je kan steeds rekenen op een team dat voor je klaarstaat. Ten slotte is er een goed evenwicht tussen werk en privé (glijdende uren, telewerk en recuperatie overuren) en een uitgebreid opleidingsaanbod. Meer info nodig over de openstaande vacatures? Klik dan hier.

Vinçotte

Vinçotte biedt objectieve en adviserende services op het vlak van inspectie, certificatie, conformiteitsevaluatie en opleiding. Als starter bij Vinçotte ben je gebeten door veiligheid en techniek en geef je elke dag het beste van jezelf voor de klanten. Ze bieden je in ruil een opleidingstraject aan waar je de nodige handvaten krijgt om jezelf te ontpoppen tot een expert binnen je vakdomein. Hoewel je als auditor/ingenieur/inspecteur vaak zelfstandig aan de slag gaat, sta je er nooit alleen voor. Je kan altijd rekenen op de Vinçotte community: enthousiaste en gedreven collega’s die je met plezier wegwijs maken en ondersteunen. Ontdek hier alle openstaande vacatures.

 

Gerelateerde vacatures

 • 2021-05-01
  =job.status_text

  werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2020 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Projectmanager weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  3000 Leuven
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Projectmanager weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  3000 Leuven
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2020 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Cost engineer

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2021-03-01
  =job.status_text

  werfleider weginfrastructuur

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  3000 Leuven
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid