4 leuke manieren om je Engels naar een next level te tillen | Student Life | Student.be

4 leuke manieren om je Engels naar een next level te tillen

 

Je Engels op 4 leuke manieren verbeteren

We leven steeds meer in een internationale maatschappij, waardoor kennis van de Engelse taal een must is om het maximale uit jouw studies en professionele carrière te halen. Veel mensen denken echter dat ze heel goed Engels kunnen, tot wanneer ze een standaard conversatie moeten voeren, pakweg over het weer of wat ze graag willen eten. En ook al kan je effectief al goed Engels, er is altijd ruimte voor verbetering! Daarvoor hoef je geen saaie woordenlijsten of grammaticaboeken van honderden pagina’s vanbuiten te leren, neen, vandaag de dag zijn er tal van leuke en ontspannende mogelijkheden om jouw Engelse skills naar een hoger level te tillen!

1. Lees Engelstalige kranten en tijdschriften 

Lezen, lezen en nog eens lezen: dat is dé gouden tip om jouw Engelse kennis op te krikken. En neen, dat hoeven geen kleppers van boeken te zijn! Kies voor een Engelstalige kwaliteitskrant of een leuk magazine en sla twee vliegen in één klap: je Engels verbeteren én op de hoogte blijven van de (inter)nationale actualiteit. En wij hebben superleuk nieuws, want via 4UCAMPUS kan je voor een prikje een abonnement kopen op verschillende Engelse kranten en tijdschriften! Hieronder geven we je alvast 3 leuke opties:

The Economist: ''Het meest invloedrijke magazine ter wereld''

Met zijn herkenbare cover is dit Britse magazine een wereldreferentie.  Met een unieke stijl en een vleugje humor  brengt The Economist licht in de meest complexe situaties, gaande van wereldconflicten tot sociale fenomenen of specifieke economische kwesties, maar ook wetenschap en cultuur.

Dankzij 4UCAMPUS ontvang je kortingen tot maar liefst 70% op jouw abonnenemt. Meer info

Time: “Today Information Means Everything”

Time magazine is een andere referentie voor degenen die het wereldnieuws volgen. Het weekblad staat vooral bekend om het toekennen van de titel van Persoonlijkheid van het Jaar: Hitler (1938), Churchill (1940), Martin Luther King (1963), Obama (2008, 2012), Mark Zuckerberg (2010), Paus Franciscus (2013) kan je alvast terugvinden op de erelijst. 

Dankzij 4UCAMPUS ontvang je kortingen tot maar liefst 79% op jouw abonnement. Meer info

The Guardian Weekly: “Comment is free, but facts are sacred”

Dit is de wekelijkse versie van de Engelse krant The Guardian, bekend om zijn onafhankelijkheid en sociaal-liberale karakter. De toon van The Guardian is scherp, de schrijfstijl levendig en foto's overal verspreid zorgen voor een buitengewoon aangename leeservaring.

Dankzij 4UCAMPUS ontvang je kortingen tot maar liefst 48% op jouw abonnement. Meer info

2. Kijk naar Engelstalige series of films

NETFLIX, dat is vandaag 100 procent zeker hét kanaal bij uitstek om je Engelse vaardigheden te verbeteren. Heb je vooral problemen bij het begrijpen van Engels? Kijk dan zonder ondertitels en probeer zoveel mogelijk conversaties te verstaan. Heb je eerder moeite met schrijven in het Engels? Kijk dan met Engelse ondertitels en let goed op de schrijfwijze van de woorden en de zinsconstructies.  

3. Luister naar liedjes op Youtube

Luister je dolgraag naar muziek? Doe dit dan op Youtube met de bijbehorende lyrics, zodat je ook effectief begrijpt waarover de tekst gaat. Zo verbeter je niet alleen je luistervaardigheid, maar ook jouw schrijfvaardigheid! 

4. Ga op reis naar een land waar je Engels moet praten

In tijden zoals deze, waarin steeds meer mensen vaker op reis gaan, kan je heel eenvoudig je Engelse mondelinge vaardigheden een boost geven: ga op reis naar een land waar jij noodgedwongen Engels moet spreken. Dit kan Engeland, Canada, Australië of de VS zijn, maar ook landen waarvan je de taal niet beheerst en dus niet anders kan dan in het Engels converseren zijn goede opties. Denk hierbij aan Zweden, Denemarken, Finland, Rusland, en ga zo maar verder. Keuze genoeg!

Student.be and 4UCAMPUS wishes you good luck with your English upgrade! 

deals 4UCAMPUS NL

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid