5 dingen die je kan doen voor jouw professionele toekomst tijdens de lockdown | Student Life | Student.be

5 dingen die je kan doen voor jouw professionele toekomst tijdens de lockdown

5 dingen die je kan doen voor jouw professionele toekomst tijdens de lockdown

Het is ondertussen al even geleden dat je weer bij je ouders woont of dat je vastzit op kot! Het lijkt nu al een lange tijd en je begint je stilaan af te vragen hoe je jezelf dek komende weken bezig gaat houden! Waarom grijp je deze kans niet aan om na te denken over je professionele toekomst? 

1. Informeer je aan de hand van kwalitatieve pers

Je zit momentaal aan je huis gekluisterd, dus je hebt tijd zat om te lezen, je te informeren en bij te leren! Wat is er beter dan kwaliteitskranten en -tijdschriften die je rechtstreeks per e-mail of thuis per post ontvangt aan gereduceerde prijzen? Het is mogelijk! Zo blijf je op de hoogte van wat er vandaag de dag in de wereld gebeurt.

4UCAMPUS is voor jouw leesmomentjes! Als student geniet je van kortingen tot maar liefst -79%! Ga nu naar de 4UCAMPUS-website en vind jouw ideale abonnement!

2. Herwerk je cv en ontdek jouw soft skills door de KAZI-test te doen

Je hebt altijd gedacht dat je eens een nieuw cv moest maken en nu heb je eindelijk de kans om dat te doen! In de huidige arbeidswereld worden soft skills steeds belangrijker. Soft skills gaan bijvoorbeeld over je houding op het werk en de rol die je gaat spelen in een team. Het gaat meer om hoe jij bent in tegenstelling tot de harde vaardigheden, die aantonen wat je kan. Het is niet altijd gemakkelijk om zelf je softskills te definiëren, vandaar de KAZI-test! Het is ontwikkeld door een team van onderzoekers aan de KULeuven om jou te helpen jezelf beter te leren kennen en beter aan te voelen welk type job en bedrijf bij jou past! De test is helemaal gratis. Je kan de KAZI-test doen door hier te klikken. 

3. Volg online trainingen en neem deel aan webinars

Ondanks dat je thuis vastzit, heb je toch toegang tot... het internet! Profiteer van deze mogelijkheid om online training te volgen in wat je altijd al had willen leren. Het kan variëren van video's die je leren hoe je mooie origami kunt maken om je kamer te versieren tot deelnemen aan interessante wtebinars! 

Wist je dat Securex op 25 maart van 12 tot 12.30 uur een webinar organiseert over het topic "Ik word ondernemer! Hoe begin ik eraan en waar moet ik rekening mee houden?" Registratie is gratis, de webinar vindt online plaats en is volledig live! Klik hier om je te registeren. 

4. Leer Frans

We kunnen het niet genoeg zeggen: Frans is belangrijk in de professionele wereld! Want je weet niet wat de toekomst voor jou in petto heeft en je toekomstige job ligt misschien wel in Brussel. Franstaligen zijn op veel gebieden bijna onmisbaar. Besteed je tijd dus nuttig en dompel je onder in het Frans! Er zijn veel middelen online beschikbaar, maar je kunt ook gewoon de televisie aanzetten en naar Franstalige televisieprogramma's kijken! Je kan zeker ook naar de Franstalige  radio luisteren of naar video's kijken of boeken van Franstalige schrijvers lezen. De opties zijn eindeloos! 

5. Solliciteer voor een studentenjob tijdens de zomervakantie

Omdat we ook moeten nadenken over de periode ná COVID-19 en veel bedrijven al beginnen te zoeken naar studenten voor deze zomer, kan je nu al solliciteren voor zomerjobs! Student.be heeft alvast verschillende studentenjobs in de aanbieding om deze zomer wat geld opzij te zetten! 

Je kan bijvoorbeeld solliciteren bij bpost, dat deze zomer op zoek is naar maar liefst 4500 studenten! Solliciteer bij bpost door hier te klikken.

Uitzendbureaus zijn ook op zoek naar tal van studenten voor hun verschillende klanten, hieronder kan je alvast een kijkje nemen naar openstaande vacatures:

Manpower
ASAP
Randstad
Agilitas
Tempo Team
Daoust

We hopen dat we je wat ideeën hebben kunnen geven en wensen je het beste toe tijdens de lockdown!

 

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Demand Planner FMCG

  L'Oréal Startersjob
  1082 Berchem-Sainte-Agathe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2020-07-13
  =job.status_text

  Jurist (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid