5 gouden tips om efficiënt van thuis uit te werken | Student Life | Student.be

5 gouden tips om efficiënt van thuis uit te werken

5 gouden tips om van thuis uit efficiënt te werken

Sinds twee weken hebben we geen keuze meer, thuiswerk is de nieuwe regel voor iedereen die van thuis uit kan werken! Sommigen zijn fan, anderen vinden er niks aan, maar toch is het onmisbaar geworden tijdens deze lockdown-peridoe. Als je het niet gewend bent om van thuis uit te werken of moeite hebt om in een goed werkritme te geraken, kan je vast enkele tips gebruiken. Student.be geeft je in dit artikel 5 gouden tips om ook van thuis uit efficiënt te kunnen werken! 

Behoud je normale gewoontes 

Vooraleer je 's morgens naar je werk vertrekt, heb je waarschijnlijk een soort ritueel: een tas koffie, een douche, ontbijt, yoga, muziek luisteren... Wat je gewoontes ook zijn, het is belangrijk om tijdens de lockdown-periode deze zoveel mogelijk te behouden. Je lichaam en je geest zijn gewend aan deze kleine dagelijkse kleine routines, en wanneer je deze tijdens het telewerk ook behoudt, zal je merken dat het veel gemakkelijker is om aan het werk te gaan. Ook al kan je een veel flexibelere planning hanteren wanneer je van thuis uit werkt, probeer toch zo goed als mogelijk je normale routine te behouden. 

Verlaat je kamer

Hoewel het werken van onder een warm dekbad heel verleidelijk kan zijn, is dit helaas het slechtste idee ooit om slaapstoornissen te ontwikkelen. Vermijd dus indien mogelijk om vanuit je kamer te werken. Jouw slaapkamer moet het symbool blijven rust en ontspanning. Als je thuis een bureau hebt, dan is nu het moment om er optimaal gebruik van te maken! Heb je dat niet, kies dan een andere plek die je zo comfortabel mogelijk inricht en waar voldoende natuurlijk licht binnenvalt. Als je écht geen andere keuze hebt dan in je kamer te werken, probeer dan een kleine, comfortabele werkruimte te creëren om de verleiding om vanuit je bed te werken, te vermijden. 

Blijf in contact met je collega's

Om een samenhangende teamgeest te behouden, informatie te delenn, het werk te organiseren en het moreel gewoon goed te houden, is het belangrijk om de relatie met je collega's te onderhouden. Probeer vooral solidair te blijven met je collega's die geïsoleerd zijn of het moeilijk hebben in deze periode door regelmatig contact te hebben met elkaar. Plan ook online vergaderingen om iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het werk. Let wel: contact houden van thuis uit betekent niet dat je de hele tijd verbonden of beschikbaar moet blijven. Aarzel niet om even uit te schakelen tijdens de pauzes en natuurlijk buiten de werkuren.

Stel een schema en een to-do lijst op

Om efficiënt te blijven raden we je aan om een werkschema op te stellen. Er bestaan heel veel online tools die jou kunnen helpen om je werk te organiseren, aan jou de keuze welke tool je wenst te gebruiken! Maak op het einde van elke werkag of voor het begin van de dag een to-do lijst die je wilt uitvoeren. Je zal merken dat je je hierdoor veel beter zal voelen! Vergeet natuurlijk ook niet om eventuele vergaderingen of telefoontjes in je agenda te markeren. 

Verzet je gedachten na het werk

Als je klaar bent met werken, is het heel belangrijk om je geest te zuiveren. Zet je computer uit, ga even naar buiten voor wat frisse lucht, bekijk een video voor een home work-out, maak een lekkere maaltijd klaar, neem een bad, bel een vriend of virnedin... Doe iest dat goed voelt nadat je een hele dag binnen hebt gezeten. 

We wensen je alvast veel succes tijdens het telewerk! 

 

 

Gerelateerde vacatures

 • 2018-09-01
  =job.status_text

  HR Officer

  Axis Projects Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Demand Planner FMCG

  L'Oréal Startersjob
  1082 Berchem-Sainte-Agathe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2020-07-13
  =job.status_text

  Jurist (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid