Vijf knelpuntberoepen voor TSO of BSO studenten | Student Life | Student.be

Vijf knelpuntberoepen voor TSO of BSO studenten

Pas afgestudeerd en heb je nog geen job gevonden? Of heb je zin om je huidige carrière een heel andere wending te geven? Lees dan zeker verder!

Want wist je dat er elk jaar een lijst uitgegeven wordt met de grootste knelpuntberoepen? De beroepen waar er het meeste vraag naar werkkrachten is en waar je na een (korte) opleiding vaak direct kan starten! Wij hebben even de meeste interessante en minder bekende voor je opgelijst.

Rij instructeur

Rij jij graag met de auto? Heb je het gevoel dat jij de beste bestuurder in je vriendenkring bent en iedereen nog wel eens iets van je kan leren? Dan ben jij dus geschikt als rij-instructeur!

Iedereen ergert zich wel eens aan andere bestuurders, maar als rij-instructerur kan jij er (mede) voor zorgen dat slechte bestuurders nooit meer op de weg terecht komen! En als jij je auto en de wegcode als je broekzak kent dan zouden de theoretische testen en stage (aangeboden door de VDAB) als rijsinstructeur ook geen probleem mogen vormen. Als je hier op slaagt kan je zeker direct ergens beginnen, rij instructeur is een knelpuntberoep, werkgelegenheid gegarandeerd dus!

Kraanbestuurder

De Belg heeft een baksteen in de maag, elke dag zie je wel ergens een nieuwe bouwwerf opduiken. Dit vertaalt zich ook op de arbeidsmarkt, in bijna elke tak van de bouwwereld is er wel een tekort aan jobs. Ook dus voor de job als kraanbestuurder! Geen bang van grote hoogtes en altijd al van gedroomd om eens een kraan te besturen? Zoek dan snel een opleiding in de buurt, vaak zijn deze niet langer als een jaar, en begin je nieuwe loopbaan als kraanbestuurder!

Autobuschauffeur

Bussen zijn alomtegenwoordig, overal zie je ze wel rijden en ze hebben je ongetwijfeld ook wel al een eind verder geholpen. Heb jij er vroeger niet van gedroomd om buschauffeur te worden, om baas te zijn van je eigen bus? Wel dan heb je geluk! Het beroep van buschauffeur kampt namelijk met een chronisch personeelstekort! Een korte rijopleiding (en examen) volstaat hiervoor en dan kan jij met je bus de weg op!

Bakker

Dat er een tekort is aan bakkers hoeft niet te verbazen, elke zondag wordt er in menig huishouden volop taarten en andere zoetigheid  gegeten. Deze lekkernijen moeten door iemand gemaakt worden!

Natuurlijk is het wel zo dat bakker een zware stiel is en je uren vaak niet overeenkomen met een normaal dag/nacht ritme maar lucratief is het zeker! Hoe wordt je nu zelf bakker? Vaak is het nuttig om bij een bakker in jew buurt wat stage te lopen of om ergens een korte opleiding te gaan volgen. Na een tijdje kan je je eigen zaak beginnen en de mensen van jew dorp verblijden met jouw eigen creaties!

Asbestverwijderaar

Wat vroeger nog genoemd werd als het bouwmateriaal van de toekomst, is nu een nachtmerrie voor vele mensen. Maar toch zit asbest nog steeds verwerkt in vele gebouwen! Het is dus van levensbelang dat deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk verwijderd worden. Door een tekort aan asbestverwijderaars is dit echter niet zo evident. Ga snel op zoek naar een asbestverwijderaar bij je in de buurt en dien je aan, want ze hebben je zeker nodig!

Dus als je nog op zoekt bent naar een job waar je met een korte opleiding en zonder diploma aan de slag kunt. Kies dan 1 van bovenstaande jobs uit, succes gegarandeerd! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  deskundige organisatieondersteuning

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid