5 tips voor het opstellen van een goed cv | Student Life | Student.be

5 tips voor het opstellen van een goed cv

5 tips om een goed cv op te stellen

Is het nog relevant om je middelbare school te vermelden? Ga je best voor een opvallend kleurtje of hou je het liever neutraal? Hoe persoonlijk is té persoonlijk? Neen, deze blog zal niet gaan over hoe je je moet voorbereiden op je eerste date, maar over hoe je een top cv kan opstellen!  Of je nu gaat solliciteren voor een studentenjob bij de bakker of op zoek gaat naar je allereerste job na je studies, er zijn een paar onderdelen dat een cv moét bevatten:

1. Een profielschets
Het is altijd leuk voor werkgevers om te weten met wie ze te maken hebben. Voorzie op je cv daarom altijd wat plaats voor een introductietekst. Het gaat hier echter niet om je levensverhaal: hou het bij één à twee regels die beschrijven wie je bent als professional! Dit maakt het allemaal wat persoonlijker en houdt de werkgever nieuwsgierig.  

2. Hoe beknopter, hoe beter
Een cv is geen roman. Het is aannemelijk dat je zoveel mogelijk op je cv wilt zetten om de werkgever te laten zien wat je allemaal in huis hebt, maar dat betekent niets. Op basis van het soort job waarvoor je solliciteert, maak je best een selectie van je meest relevante werkervaringen, studies en projecten.

3. Een kleurtje 
Who said business had to be boring? Een mooie lay-out, een opvallend kleurtje of gewoon een leuke foto van jezelf kan je cv al heel wat interessanter maken! Zorg echter dat je niet overdrijft, het blijft een zakelijke uitwisseling.  

4. Hou het recent 
Omdat je je best beperkt tot één à twee pagina’s, is het belangrijk om al het relevante op de eerste pagina te zetten. Zet je werkervaring en opleiding daarom in een a-chronologische volgorde: begin met het meest recente en werk zo omlaag. Zo kan de werknemer sneller een beeld krijgen van je huidige situatie. 

5. Let’s make it personal 
Een werkgever is niet enkel geïnteresseerd in je professionele ervaringen, maar wil ook zien of je persoonlijkheid past binnen het bedrijf. Die leuke hobby of onvergetelijke buitenlandse ervaring mag je dus zeker vermelden!  
 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Inspecteur Hefwerktuigen

  SGS Startersjob
  2030 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Financial Problem Solver

  Volvo Group Startersjob
  B-9041 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid