6 tips om de lockdown op kot goed te doorstaan | Student Life | Student.be

6 tips om de lockdown op kot goed te doorstaan

6 tips om de lockdown goed te doorstaan op kot

We zitten in België ondertussen al 2 weken in lockdown-modus, waardoor je zoveel mogelijk thuis moet blijven. Helemaal niet zo eenvoudig als je gewend bent om regelmatig naar de les te gaan, te gaan sporten, een reisje te doen, op café te gaan... Maar het kan ook eens goed zijn om tijd thuis door te brengen! Student.be geeft je enkele nuttige tips om de lockdown-periode op een zo positief mogelijke manier te doorstaan! 

Ga naar buiten

Het spreekt voor zich dat de lockdown betekent dat de activiteiten buitenshuis tot het essentiële beperkt worden. Tijdens deze periode is het belangrijk dat je alleen naar buiten gaat om boodschappen te doen en om een frisse neus te halen. Onthou ook dat je zoveel mogelijk afstand moet houden van mensen die niet bij jou wonen om zo de pandemie tegen te gaan. Om de moed erin te houden, raden we je aan om van deze mooie lentedagen te genieten door een fietstochtje te doen, een toertje te gaan lopen of een mooie wandeling te maken in de buurt. Als je beslist om samen met een vriend of vriendin om pad te gaan, vergeet dan niet dat je minstens 1,5m afstand moet houden om het risico op besmetting te vermijden! 

Bel je familie/vrienden regelmatig op

Als je ver van je familie of vrienden woont, dan is het belangrijk dat je toch regelmatig contact probeert te houden. Bel hen regelmatig op of plan een skypegesprekje in, zo blijf je in contact met de belangrijke personen in jouw leven en kan je huidige situatie beter aan dan door alleen via berichtjes in contact te blijven. 

Help anderen

Waarom maak je jezelf niet nuttig tijdens de lockdown? Er zijn zeker heel wat mensen die tot de risicogroep behoren die bij jou in de buurt wonen en jouw hulp heel goed kunnen gebruiken. Stop een leuk briefje in de brievenbus van je buurman- of vrouw waarin je hen vraagt of je kan helpen met de boodschappen. Op die manier hoeven kwetsbare personen niet onnodig naar buiten te komen. Een klein gebaar van solidariteit met een grote impact! 

Doe 'e-apero's' en andere activiteiten van op afstand 

Mis je het uitgaan en de andere activiteiten met je vrienden? Waarom doe je ze dan niet eens online? Je kan afspreken met je vrienden op skype om samen te aperitieven van op afstand. Schenk jezelf je favoriete drankje in, neem er een zak chips bij en geniet van het virtuele gezelschap! Doe je in normale omstandigheden regelmatig een filmavondje met je vrienden? Spreek samen af met je vrienden om op hetzelfde moment naar dezelfde film/serie te kijken! Kortom, laat je fantasie de vrije loop om je gebruikelijke activiteiten van op afstand nog leuker te maken!

Begin (weer) te lezen

Wil je even 'vluchten' zonder uit je zetel te komen? Waarom neem je er dan geen goed boek bij? Er gaat niets boven een goede portie cultuur om je geest te zuiveren! Lees je liever kranten of tijdschriften? Maak dan van de gelegenheid gebruik om een abonnement te nemen op een krant of tijdschrift naar keuze. Als student profiteer je dankzij 4UCAMPUS van kortingen tot maar liefst -79%! Ga naar de website en vind het abonnement dat het beste bij jou past. 

Denk aan de toekomst

Als je alleen thuis bent, kan je ervan profiteren om even goed na te denken over jouw wensen, je toekomstplannen, je toekomstige professionele carrière... Het is het ideale moment om even te heroriënteren en proberen te definiëren wat je nu eigenlijk wil doen. Er kunnen tientallen vragen in je opkomen: wat soort werk is goed voor mij? In welke sector zou ik willen werken? Wat zijn mijn sterkste en zwakste punten? Als je jezelf beter wilt leren kennen op professioneel vlak, dan raden we je aan om de KAZI-test te doen, zodat je jouw belangrijkste soft skills te weten komt. Je kan de test doen door hier te klikken.

                                                               Zorg goed voor jezelf en je familie/vrienden tijdens deze lockdown! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid