7 redenen waarom een Summer School een goed idee is! | Student Life | Student.be

7 redenen waarom een Summer School een goed idee is!

De zomer komt er aan en Summer Schools worden steeds populairder. Maar waarom is het volgen van een Summer School een goed idee? Student.be ging op onderzoek.

Wat is een Summer School precies?

Een Summer School is een Engelse benaming voor cursussen die plaatsvinden in de zomer. Het programma wordt vaak georganiseerd door een school of bedrijf die studenten extra vaardigheden bijbrengt. Summer Schools zijn optioneel en studenten nemen volledig vrijwillig deel.

Wat is het aanbod?

Het aanbod aan summerschools is groot. Je hoeft Google maar te raadplegen en je vindt zeer veel mogelijkheden. Heel veel summerschools zijn online of zijn gespreid over enkele dagen. https://www.summerschoolsineurope.eu/search/country;belgium

Geen zin om een week of langer van je zomervakantie op te geven en wil je liever offline een summerschool volgen? In België kan  je ook de bekende en gerespecteerde Summer School van Young Potentials volgen. De Summer School duurt slechts 2 dagen en focust voornamelijk op soft skills en het voorbereiden van studenten op hun sollicitatiegesprek en de arbeidsmarkt.

We hebben even onderhandeld en via student.be betaal je slechts 120 euro i.p.v. 160 euro. Om gebruik te maken van de promo, dien je via deze link in te schrijven: youngpotentials.eu/summerschool met de promocode: student

Waarom een Summer School volgen?

1. Je hebt een streepje voor op je medestudenten

De competitie om het beste talent aan te trekken is best heftig onder bedrijven en rekruteerders zoeken steeds meer afgestudeerden die zich onderscheiden van hun medestudenten. Elke gemotiveerde student doet zijn uiterste best om goed te presteren op school en op examens, maar het kan soms moeilijk zijn om je te onderscheiden van de rest van je medestudenten. Een Summer School kan daarbij helpen.

2. Leer een nieuwe taal

Je wou altijd al Italiaans leren om indruk te maken op je geliefde, maar je hebt de tijd nog niet gevonden om er aan te beginnen? Met een intensieve en interactieve taalcursus sta je op korte termijn al heel wat stappen dichter bij die droom.

3. Leer iets wat je niet leert op school

Universiteiten en Hogescholen krijgen vaak kritiek dat ze niet dicht genoeg bij de arbeidsmarkt staan. Summer Schools bieden vaak opleidingen en workshops aan die je niet kan volgen op school. Vaak voorkomende voorbeelden zijn soft skills, project management skills en sollicitatie begeleiding.

4. Versterk je cv

Pas afgestudeerden hebben meestal weinig relevante ervaring waarmee ze indruk kunnen maken op werkgevers. Het volgen van een Summer School toont niet alleen dat je gemotiveerd bent om jezelf te ontwikkelen, maar het wapent je ook met extra ervaring en vaardigheden die je kan gebruiken op sollicitaties.

5. Verbeter je soft skills

Je kan afstuderen met grootste onderscheiding en een geniaal ingenieur zijn, maar het garandeert helemaal niet dat je jouw droomjob krijgt of later doorgroeit in een bedrijf. In het bedrijfsleven spelen vaak andere vaardigheden mee die tot succes kunnen leiden: assertiviteit, presentatie skills, onderhandelingsvaardigheden, netwerken,… Een Summer School is ideaal om te werken aan deze skills.

6. Maak nieuwe vrienden

Studenten kiezen vrijwillig voor het volgen van een Summer School en dat zorgt voor een leuke, ongedwongen sfeer. Gecombineerd met de grote graad van interactie, zorgt dit voor een ideale setting om nieuwe vrienden te maken.

7. It’s fun!

De combinatie van het mooie weer, de ongedwongen interactieve sfeer en gelijkgestemde klasgenoten is vaak een voorbode van epische feestjes. We hebben het van horen zeggen!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid