De voordelen van een internationaal traineeship na je studie! | Student Life | Student.be

De voordelen van een internationaal traineeship na je studie!

De voordelen van een traineeship in het buitenland worden in dit artikel naar voren geschoven. Deze internationale ervaring heeft veel positieve kanten voor studenten.

Er wordt vaak gezegd dat Vlamingen erg honkvast zijn. Toch wagen steeds meer en meer Young Graduates zich aan een avontuur in het buitenland: van een taalcursus en een gap year tot een internationale stage. Dit artikel vertelt je alvast waarom een traineeship in het buitenland een goed idee is!

Gunstig voor je carrière

Ben je net klaar met studeren, maar weet je nog niet exact waar je wil terechtkomen of denk je nog wat praktische ervaring te missen om de juiste job te krijgen? Een traineeship is er vaak op voorzien om deze problemen op te lossen. Meestal is de duur op voorhand bepaald, en omvat de traineeship voldoende tijd om de functie(s) te leren kennen. En wanneer je dan op zoek gaat naar een volgende job, zal je merken dat een internationale traineeship heel wat voordelen oplevert: 

 • Het is een mooi pluspunt op je CV. Meer en meer bedrijven gaan samenwerkingen op internationale basis aan, en jij toont hiermee aan dat je perfect binnen deze omgeving past.
 • Een internationale traineeship laat zien dat jij ondernemingsgeest hebt, over een goed aanpassingsvermogen beschikt en dat jij een open mindset hebt. 
 • Als kers op de taart is een internationale traineeship ook erg goed om een internationaal netwerk op te bouwen, waarmee je ook je internationale carrière verder kan uitbouwen als je dat zou willen.
 • Traineeships als deze geven normaal gezien leuke doorgroeimogelijkheden. Een goed voorbeeld hiervan is het internationaal traineeship bij  Daikin, waar je hier meer over kan lezen.

Verlaat je Comfort Zone!

Een internationale traineeship is een goede manier om uit je comfort zone te komen. Het is een hele nieuwe levenservaring. Je bent erg gewend aan je leventje in België, maar wat gebeurt er als je alles weer van nul moet opbouwen? Dit kan een grote uitdaging zijn. Je wordt in een hele nieuwe cultuur gedropt, en je moet hier zelfstandig je weg in banen. Je comfort zone verruimen is misschien niet altijd makkelijk, maar het draagt bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling als mens. Het heeft namelijk een positieve invloed op je karakter en op je aanpassingsvermogen, en je leert jezelf er beter door kennen.

Geef jezelf een overgangsperiode

De overgang maken van universiteit of hogeschool naar een baan is een hele aanpassing. Met een buitenlandse traineeship kan je jezelf een leuke overgangsperiode geven waarin je toch volledig zelfstandig wordt en een eerste werkervaring opdoet, maar ook een stuk van de wereld ziet en een nieuwe cultuur ervaart. Op deze manier wordt niet alles ineens te serieus. Je weg vinden in een land waar je helemaal alleen bent helpt ook om jezelf beter te leren kennen. Een ervaring als deze kan je kijk op het leven erg veranderen, en zo kan je gerichter op zoek naar de volgende uitdaging wanneer je terug in België bent.

Zie jij jezelf binnen een internationaal traineeship? Waar wacht je nog op?! Solliciteer voor het internationaal traineeship bij Daikin of vind andere (internationale) traineeship via onze first job section.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Teamleader

  Daikin Startersjob
  8400 Oostende
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  International Traineeship

  Daikin Startersjob
  1070 Anderlecht
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid