Zeven tips om je studentenkamer gezellig in te richten. | Student Life | Student.be

Zeven tips om je studentenkamer gezellig in te richten.

De vakantie loopt alweer op z’n einde… En dat betekent dat het studentenleven weer volop kan beginnen. Straks kan je opnieuw of misschien voor het eerst in je gezellige studentenkamer vertoeven. Maar hoe richt je je kot het best in? Wij geven jullie hieronder enkele tips en tricks waardoor je eerste eigen plekje gaat stralen! 

TIP 1: Schets de ruimte

De meeste studentenkamers zijn niet zo groot. Dat is zeker geen nadeel, als je de ruimte praktisch indeelt. Eerst maak je dus best een schets van je kot om te zien wat er naast een bed en een bureau nog zou kunnen staan.

TIP 2: Gebruik lichte kleuren

Als je je kot schildert, kies dan voor zachte kleuren zoals wit, beige of pasteltinten. Dat zal er onmiddellijk voor zorgen dat je kamer een stuk ruimer en rustiger oogt. Als je toch kleur verkiest, dan kan je een muur in een feller of donkerder kleurtje verven, een leuk schilderij of enkele foto’s ophangen. 

TIP 3: Twee-in-één

Heb je nog een bed nodig? Dan kan je kiezen voor een standaard bed of voor iets praktischer… Zoals een hoogslaper waar je bijvoorbeeld nog een bureau of een kast onder kan zetten. Of wat denk je van een sofa die je kan omvormen tot een bed? Zo kan je onmiddellijk wat budget uitsparen. Een bed met een onderliggende ruimte kan ook handig zijn om spulletjes, kledij of schoenen op te bergen.  

TIP 4: Creëer sfeer

De meeste studenten hebben een beperkt budget, maar dat hoeft geen probleem te zijn bij het inrichten van je kot. Kaarsjes en lichtjes zorgen al voor een pak gezelligheid. Een klein wollig tapijt kan ook leuk zijn. En voor de vrouwen onder jullie: een bos verse bloemen is zeker een aanrader! 

TIP 5: Wees creatief  

Naast een kast, kan je ook legplanken aan de muren bevestigen. Ze zijn goedkoop, nemen weinig plaats in en je kan er boeken, foto’s, planten of andere zaken op zetten. Bovendien is het leuk als je af en toe eens afwisselt. Verder kan je ook een ladenblok op of onder je bureau zetten of een roltafel gebruiken. Heb je nog een kleine verloren ruimte? Zet er dan een opbergbox. 

TIP 6: Ruimere kamer met spiegel

Wil je snel nog eens kijken of alles goed ligt voor je de deur uitgaat? Vergeet dan zeker niet om een spiegel te kopen. Het is niet alleen handig, het zorgt er ook voor dat je kamer ruimer lijkt.  

TIP 7: Less is more

Nu kan je op meubeljacht! Maak een lijstje van alles wat je nodig hebt. Ga zeker vooraf eens vragen aan familie en vrienden of zij nog iets bruikbaar staan hebben. Soms vind je ook nog leuke goedkope spullen in de Kringloopwinkel. Verder is de Ikea een aanrader om voordelig te shoppen. En denk eraan: less is more! Je hoeft je studentenkamer niet overvol te bemeubelen, met oog voor detail kom je al een heel eind.  

Pauline Farazijn (Foto's Pinterest)

Recente koten

  • {{ studentRoom.total_price | number: 0 }}

    {{ studentRoom.title }}

    {{ studentRoom.zip_code }} {{ studentRoom.city }}
    {{ studentRoom.accommodation_type_text }} {{ studentRoom.total_available_rooms }} {{ studentRoom.rent | number: 0 }} huur {{ studentRoom.charges | number: 0 }} extra kosten
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid