Getuigenis Brecht: developer bij 4D vision | Student Life | Student.be

Getuigenis Brecht: developer bij 4D vision

Getuigenis Brecht: developer bij 4D Vision

ICT’er zijn. De markt schreeuwt om je. Jij hebt je carrière voor het kiezen. Juist om die redenen is het verfrissend om een afgestudeerde aan het woord te laten over zijn werkervaring. Wij spraken Brecht Vandierendonck, werkzaam bij 4D vision, en vroegen naar zijn studie en werk.

1. Hoe ziet jouw traject als developer er tot nog toe uit: wat/waar heb je gestudeerd en hoe ben je dan bij 4D vision terechtgekomen?

"Al van jongs af had ik interesse in technologie. In mijn vrije tijd leerde ik mezelf - misschien niet op de juiste manier - programmeren aan, met de software van Microsoft. Na het middelbaar koos ik voor de studie informatica aan de UGent. Vervolgens heb ik de Master of Science in Computer Science Engineering gedaan. Toen ik in het laatste jaar de jobbeurs van VTK bezocht, sprong 4D vision er sterk uit. Enerzijds vanwege hun specialisatie in de Microsoft technologie en anderzijds sprak hun code generator mij enorm aan. Een code generator kende ik nog niet, dat maakte het voor mij heel boeiend."

Momentje van info voor de leken onder ons. De code generator zorgt ervoor dat er binnen 4D vision gewerkt kan worden via het Model Driven Development principe. Er wordt eerst grondig nagedacht over de opbouw en structuur van de informatie waarmee het systeem zal werken, het model, waarna de code generator uit dit model een volledig werkende basisapplicatie genereert.

2. Hoe ziet een gemiddelde werkdag als developer bij 4D vision eruit?

"Dat is volledig afhankelijk van de projecten op dat moment. De projectplanning wordt wekelijks bijgewerkt. Als er nieuwe taken binnenkomen voor een project waaraan ik werk, dan brengt de projectleider mij op de hoogte. Bij 4D vision krijg ik de vrijheid om zelf mijn taken in te plannen om zo efficiënt mogelijk te werken.

Voor nu focus ik me vooral op software ontwikkeling en op interactie met klanten. Je voelt zelf aan of je het leuk vindt om met klanten te werken. Ik word enthousiast van de interactie met klanten en het geeft mij voldoening in mijn werk."

3. Waarom raad je laatstejaars of net afgestudeerde IT’ers aan om bij 4D vision te starten?

"Voor mij zijn de pluspunten vooral: de werkomgeving, de collega’s en de vrijheid om zelf taken te plannen. Niet te vergeten de verantwoordelijkheden die je krijgt naarmate je langer bij 4D vision werkt en de code generator waar ik op een zeer fijne manier mee werk. Want wij maken software op maat en met zo’n code generator kan je efficiënt werken.

Een leuk extraatje aan ons kantoor in Gent is dat we uitkijken op de haven. Een plezant uitzicht tijdens de lunch. Het is ook heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verder gaan we elke vrijdag richting onze collega’s in Antwerpen en dat is een leuke afwisseling van de werkweek. Het geeft vertrouwen en verbinding binnen het bedrijf."

4. Heb je nog een advies voor jonge starters die als web of app developer bij 4D vision aan de slag willen gaan?

"Vooral: wees gedreven en enthousiast. Je hoeft niet bang te zijn voor een nieuwe omgeving of nieuwe technologie. Ik denk dat ambitie en leergierigheid tevens belangrijk zijn, omdat technologie zo snel verandert."

Tijdens de afronding van het interview blijkt hoe groot het autodidactische vermogen van Brecht is. Vanuit intrinsieke motivatie het development vakgebied induiken. Dat toont karakter! Als je bij 4D vision wilt solliciteren sta je met een goede motivatie sowieso al een paar punten voor.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid