Getuigenis Marieke: Onderschrijver bij Fidea | Student Life | Student.be

Getuigenis Marieke: Onderschrijver bij Fidea

Je bent pas afgestudeerd en nog op zoek naar je eerste job ? Wat dacht je van de verzekeringssector ? Ik weet het: de verzekeraar heeft een nogal duffe imago, maar de realiteit ziet er heel anders uit ! Het is een sector vol met gevarieerde jobs waar je een mooie carrière kunt uitbouwen.

FIDEA

Voor de Antwerpse studenten klinkt Fidea hoogstwaarschijnlijk bekend in de oren. Deze nationale verzekeringsmaatschappij biedt al jaren een uitgebreid gamma van verzekeringsproducten en –concepten aan voor particulieren, zelfstandigen en ondernemingen. De verzekeraar is nog steeds in volle ontwikkeling en staat daarom altijd open voor frisse starters en biedt hier tegenover een open en toffe werksfeer waarbij de work-life balans gerespecteerd wordt. Als young graduate kan je daar bijvoorbeeld terecht als onderschrijver, waar je verschillende verzekeringsrisico’s inschat. Ook de functie als schadebeheerder, waar je verantwoordelijk bent voor het totaal beheer van
een aantal schadedossiers, is een ideale starter job. Niet getreurd: je kan er terecht met verschillende achtergronden! Dus studenten die communicatiewetenschappen, geschiedenis of zelfs archeologie hebben gestudeerd kunnen zich zonder problemen kandidaat stellen.

In onderstaande getuigenis geeft Marieke je al een voorsmaakje van hoe het leven als onderschrijver eruit ziet:

Marieke Geukens

 • Functie: Onderschrijver Brand en Arbeidsongevallen/Gemeen Recht 
 • Bij Fidea sinds december 2013 
 • Opleiding: Master Communicatie- wetenschappen en Master Management 

 

Waarom kies je voor Fidea? 

Bij Fidea krijg ik veel kansen om mijn eigen kwaliteiten te tonen. Ik krijg er alle coaching om mezelf verder te ontplooien. Zo is er voldoende ruimte voorzien om te werken aan projecten of bijkomende verantwoordelijkheden, waardoor ik elke dag groei. De informele bedrijfscultuur maakt het heel aangenaam om te werken. Fidea stelt zich flexibel op naar zijn werknemers, zowel op vlak van taken als op vlak van uren. We mogen ook thuiswerken, wat uiteraard fijn is voor mijn work-life balance. 

Hoe ziet je dag er uit? 

Samen met de collega’s overlopen we de agenda van de dag (wie doet wat, wie heeft wat gepland, waar moeten we op letten). Met het volledige team staan we telefonisch en via mail klaar om service te verlenen aan onze bemiddelaars. Dit gaat van het beantwoorden van vragen over de polisvoorwaarden, het tariferen en analyseren van de verschillende risico’s tot het opmaken van de polis. 

Wat maakt jouw job zo interessant? 

De samenwerking over de verschillende diensten binnen onze verzekeringsmaatschappij heen zorgt ervoor dat mijn job extra interessant is. Daarnaast neem ik ook deel aan verschillende uitdagende projecten waar ik ook mijn eigen inbreng in kwijt kan. 

Wat is het tofste van je takenpakket? 

Ik vind het fijn om te werken in teamverband en de grote autonomie die we bij Fidea krijgen op alle vlakken (dagindeling, dossiers beslissen van A tot Z) ervaar ik als een troef. 

 

Groei je net als Marieke mee met Fidea ? 

Voor de hoofdzetel in Antwerpen is Fidea op zoek naar startend talent uit eender welke Bachelor of
Master studierichting!

Klik hier voor de vacature van FIDEA en solliciteer nu voor hun Young Graduates Program !

Of neem een kijkje naar een van de volgende vacatures: 

 

 

 
 
 
 
 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Demand Planner FMCG

  L'Oréal Startersjob
  1082 Berchem-Sainte-Agathe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2020-07-13
  =job.status_text

  Jurist (m/v/x)

  Selor Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid