Getuigenis Stijn Liefooghe : Jonge Projectleider bij Ceratec | Student Life | Student.be

Getuigenis Stijn Liefooghe : Jonge Projectleider bij Ceratec

Stijn Liefooghe studeerde 3 jaar geleden als Master Elektrotechniek af aan de UGent, Campus Kortrijk. Hoewel hij bij een ander bedrijf direct kon starten als projectleider, koos hij toch bewust voor een groeitraject bij Ceratec, met ruimte om ervaring op te doen en extra persoonlijke ondersteuning.

Warm onthaald

Eén van de zaken die Stijn overtuigden was het professionele onthaal. “Naast HR, kon ik onmiddellijk op gesprek met de directie en management. Daar voelde ik dat het goed zat: grote projecten, brede variatie, familiale sfeer… Ik gaf aan dat ik niet direct als projectleider wilde beginnen, en dat kon.” Hij begon binnen de calculatie en leerde zo de verschillende facetten van de job kennen zonder direct grote verantwoordelijkheid te moeten dragen.

Sterk geëvolueerd in de job

“Die eerste twee jaar als calculator waren ideaal om de nodige ervaring binnen Ceratec en de projectmarkt op te doen.” Toen het management Stijn eind vorig jaar vroeg om de stap naar projectleider te zetten, twijfelde hij geen seconde. Dankzij de begeleiding van zijn ervaren collega, geniet hij enerzijds van voldoende verantwoordelijkheid, maar krijgt hij anderzijds ook genoeg ondersteuning. Op die manier blijft hij groeien in zijn job.

100% vertrouwen

Ceratec zelf groeit ook en zoekt 100 extra mensen. Dat geeft Stijn extra vertrouwen. “Ceratec heeft alles wat ik verwacht: een grote firma met veel mogelijkheden, een goed loon en toffe collega’s die elkaar helpen. Ik zou eigenlijk niet weten waar ik anders zo’n uitdagende job zou vinden.” Bovendien kwam de directie hun belofte van 2 jaar geleden na en begon hij na een intens leertraject recent met zijn droomjob.

Boeiende balans

“De ene helft van de week bezoek ik meestal de werven ter plaatse. De andere helft breng ik door op kantoor. Ik leer nog iedere dag bij over techniek, materialen en vooral… mensen. Want je eigen team elektriciens coachen of met collega’s, klanten en leveranciers overleggen, blijft de grootste uitdaging.” Bij Ceratec zetten ze in op extra opleidingen waar het kan. Stijn volgde zo op korte tijd al opleidingen over verlichting, datanetwerken, domotica, brandwetgeving… Onlangs volgde hij zelfs een cursus over hoe je best omgaat met mensen. Heel interessant.

Toffe collega’s, familiale sfeer

De sfeer zit ook goed bij Ceratec. “Ik kom heel goed overeen met de collega’s. Vorige week hadden we nog een teambuilding. We gingen met zijn allen paintballen, mochten daarna nog skydiven of skiën en sloten af met een avondmaal. Echt plezant. Je voelt dat het management moeite doet om ons tevreden te houden.” Ceratec is een op en top familiebedrijf. De directeur en zoon van de CEO werken gewoon mee op de werkvloer. “We spreken elkaar allemaal aan met de voornaam, dat zegt genoeg.”

Nooit file: zalig

Stijn woont op slechts 15 minuten van zijn werk in Ploegsteert. Hij verliest dus geen tijd met aanschuiven in de file. Ook de andere vestigingen in Olsene en Doornik zijn vlot bereikbaar voor de collega’s. Qua work-life balance kan dat tellen.

En de toekomst?

Stijn ziet zich de komende jaren verder doorgroeien als projectleider. “Een vriend van mij is hier een jaar geleden ook gestart als calculator. Hij is supercontent, net als ikzelf. Vooral de innovatieve en heel uiteenlopende projecten plus de goede sfeer zijn doorslaggevend voor mij.”

Meer weten over de uitdagingen bij Ceratec? Kijk op ceratecjobs.com en misschien word je ook zo tevreden met je job als Stijn.

 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  MAINTENANCE TECHNICIAN

  Hays Startersjob
  9120 Kallo (Beveren-Waas)
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid