Het belang van een toffe bedrijfscultuur | Student Life | Student.be

Het belang van een toffe bedrijfscultuur

Hoe werken ook geweldig kan zijn, dit met een toffe bedrijfscultuur

Feit: wanneer je als Young Graduate begint te werken, zal je gemiddeld 38 uur per week op het werk spenderen. Klinkt verschrikkelijk, maar zo hoeft het absoluut niet te zijn!  Er bestaan ook jobs waar je elke morgen met alle plezier naar toe zal willen gaan. Deze jobs hebben meestal één centrale kenmerk gemeen: een fijne bedrijfscultuur! Maar wat houdt dat precies in? Dit en meer zullen we met alle plezier uitleggen met behulp van een onderneming dat momenteel het toonbeeld is van een toffe bedrijfscultuur: Meltwater.

Meltwater is een media-intelligence bedrijf dat in slechts 15 jaar is uitgegroeid van een bescheiden start-up tot een multinational. Maar ze staan vooral bekend om hun bedrijfscultuur dat wereldwijd positief erkend wordt! De cultuur van een bedrijf wordt bepaald door de waarden en normen die medewerkers van een onderneming met elkaar delen. Dit komt tot uiting in hoe collega’s met elkaar omgaan, de mate van openheid, work-life balans, enzovoort.

De bedrijfscultuur van Meltwater blinkt uit dankzij hun fundamentele geloof in mensen en hun potentieel. Naast vertrouwen, trots en teamspirit, zetten ze de volgende kenmerken centraal:

  • Moro (Fun): bij Meltwater zijn ze van mening dat je je moet vermaken om succesvol te zijn! Daarom bevorderen ze een leuke, coöperatieve werkomgeving.
  • Enere (Winners): medewerkers worden uitgedaagd om hun persoonlijke verwachtingen te overtreffen. Zo krijg je bij Meltwater snel verantwoordelijkheden, waardoor je op persoonlijk en professioneel vlak snel zult groeien.
  • Respekt (Respect): streven om de beste te zijn betekent bij Meltwater niet dat anderen neergehaald moeten worden. Collega’s en klanten worden dus boven alles met respect behandeld!

MER: samen spelt dit het acronym MER!, ofwel ‘meer’ in het Noors. Bij Meltwater streven ze altijd naar het beste, of een stapje meer.

Al deze kenmerken dragen bij tot de unieke en stimulerende bedrijfscultuur bij Meltwater, dat vooral aantrekkelijk blijkt te zijn bij jonge en ondernemende geesten.  

Onderschat het belang van een aangename bedrijfscultuur dus niet. Het heeft namelijk een directe impact op je prestaties en dus ook je verdere carrière. In de zoektocht naar een starter job, kan je deze kenmerken dus best in je achterhoofd houden!

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid