Het belang van onboarding bij de aanwerving van Young Graduates | Student Life | Student.be

Het belang van onboarding bij de aanwerving van Young Graduates

Het belang van onboarding

Het sollicitatieproces is afgerond, het contract is ondertekend en voilà: daarmee is de kous af. Vandaag gaan nog steeds veel bedrijven mee in deze gedachtengang, ook al weten ze heus wel dat het proces hier nog niet stopt. In dit artikel gaan we dieper in op onboarding, een aspect dat vandaag de dag steeds meer aan belang wint bij de aanwerving van Young Graduates. 

Wat is onboarding?

HOERA, u hebt een Young Graduate aangeworven! Vaak gaat deze nieuwe medewerker nog niet meteen aan de slag. Daarom is het van cruciaal belang dat je kort op de bal speelt na de ondertekening van het contract. Neen, we bedoelen helemaal niet dat je hem of haar al meteen moet overstelpen met werkgerelateerde topics. Wat we wél bedoelen, is dat je gedurende de periode tussen de ondertekening van het contract en de effectieve tewerkstelling in nauw contact blijft met hem/haar. Maar waarom is dat zogenaamde ‘(pre)onboarding’ proces zo belangrijk bij de aanwerving van Young Graduates? Dat leggen we je hieronder graag kort uit!

Waarom aan onboarding doen? 

Tijdens de aanloop- en inwerkperiode van een Young Graduate is een goede onboarding van cruciaal belang wanneer hij of zij van start gaat bij uw bedrijf. Dit betekent dat je hem of haar ondersteunt bij de integratie in de bedrijfscultuur en dat je de persoon wegwijs maakt in de werking van het bedrijf. U geeft met andere woorden alles wat nodig is om uw nieuwe medewerker om te toveren tot een goede, betrokken collega. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op 2 jonge starters al na één jaar van job wil veranderen. Als u en uw bedrijf aan goede onboarding doen, verhoog je zienderogen de kansen op een succesvolle langetermijnsamenwerking tussen u en de aangeworven Young Graduate. 

Dit proces start al vanaf wanneer het contract ondertekend is (ook wel preboarding genoemd), en loopt verder tot wanneer de medewerker zich echt comfortabel voelt binnen het bedrijf én alle kneepjes van het vak kent (een maandenlang proces dus!). We benadrukken ook even dat een geslaagd onboardingprogramma zeker en vast niet alleen de verantwoordelijkheid is van de HR-afdeling binnen uw bedrijf. Hier gaat het namelijk om een positieve mindset bij al uw medewerkers.

(Bron: Acerta e-book onboarding)

Hulpmiddel bij onboarding: Talmundo

Talmundo is een app die uw bedrijf kan helpen bij het onboardingprogramma. Het beschikt over verschillende modules die de verschillende fases van het onboardingsproces ondersteunt. Deze app vloeit voort uit een succesvolle samenwerking tussen de onboardingssoftwarespecialst Talmundo en de HR-specialisten van Acerta. U kunt de app volledig op maat van uw bedrijf en onboardingprogramma laten inrichten. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met info.consult@acerta.be.

 

Op zoek naar de juiste Young Graduates die een match vormen met uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via contact@student.be en wij helpen u graag bij de zoektocht naar de ideale Young Graduate(s)!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid