Hoe bereid ik me als student voor op mijn eerste job? Tips van Capgemini! | Student Life | Student.be

Hoe bereid ik me als student voor op mijn eerste job? Tips van Capgemini!

Life at Capgemini

September betekent het einde van de zomer, maar ook het begin van iets nieuws voor heel wat Young Graduates die (binnenkort) aan hun professionele carrière beginnen. Het is en blijft een speciale maand doorheen het leven. Bij Capgemini is dat ook niet anders, het einde van de zomer is altijd sneu maar september betekent elk jaar opnieuw dat we een hoop nieuwe collega’s mogen verwelkomen, jonge mensen die hun studies hebben afgerond en niet kunnen wachten om te beginnen werken. Het is een instroom van bakken energie, moed en creativiteit. Niet moeilijk dat er altijd naar de onboarding van september uitgekeken wordt.

Hoe zorg je er eigenlijk voor dat je kan werken, waar je graag wil werken? Veel studenten weten niet waar ze aan beginnen als ze moeten solliciteren. Vaak wordt er vanuit school wel gevraagd om een cv op te stellen, of heb je misschien de kans om een speed interview te doen, een sollicitatiecarrousel als het ware. Bovendien heb je mogelijkheden om in je laatste jaar allerlei jobbeurzen, georganiseerd door scholen maar ook studentenverenigingen, af te schuimen. Ideaal om eens te zien wat er allemaal is, maar hoeveel diepgang zit er in die informatie? Wat weet je eigenlijk over een bedrijf vooraleer je daar begint te werken? Of wat weet je überhaupt over een mogelijke job? 

Niemand zegt dat je als student al moet weten wat je wenst te doen de rest van je leven. Mocht je toch al een paar leuke bedrijven op je radar hebben: maak dan een LinkedInprofiel aan, begin bedrijven te volgen die je interesseren, vraag een connectie aan met een manager, director, iemand die de job doet die jij graag zou willen doen, recruiters, enz… Aarzel niet om daar vragen aan te stellen; wat is er nu net zo leuk aan die job en is het een leuk bedrijf? Laten we er vanuit gaan dat je dit aan het begin van je hogere onderwijsstudies zou doen, dan heb je tegen het einde van je studies waarschijnlijk wel één connectie die jou een contract zal aanbieden in de sector/het bedrijf/voor de job van je dromen. Of volg de artikelen over bedrijven die regelmatig op student.be verschijnen en vergaar zo alvast heel wat informatie. 

Heb je interesse voor een carrière binnen de consultancywereld en zit je nog met vragen, aarzel dan zeker niet om eens contact op te nemen met Hanne Duys (hanne.duys@capgemini.com), onze Talent Acquisition Partner beantwoordt met veel plezier jouw vragen. Het is ook voor hen altijd leuk om met mensen te kunnen praten over hun toekomstdromen, maar ook over hun onzekerheden. Bij Capgemini startten in september een heleboel enthousiaste Young Graduates: twee intensieve dagen waar er connecties voor het leven gemaakt worden, samen gaan uiteten in het atomium en een leuke workshop beleven: bij Capgemini doen we er alvast alles aan om jonge starters zoals jij een fantastische carrièrestart te bieden! Ontdek in onderstaande video alvast hoe wij jonge starters verwelkomen ;-). 

Ben je iemand die al helemaal weet welke kant je op wil en voel je het al kriebelen na het lezen van dit artikel? Bekijk dan snel de openstaande vacatures hieronder en ga ervoor! #LoveYourCareer #LifeAtCapgemini

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid