Hoe maak ik een aantrekkelijke jobpost naar Young Graduates? | Student Life | Student.be

Hoe maak ik een aantrekkelijke jobpost naar Young Graduates?

 

Knip, plak, hier en daar wat woorden aanpassen, online zetten en wachten maar… De zoveelste generieke job post is geplaatst. Net als dat het voor recuiters niet leuk is om de zoveelste standaard sollicitatiebrief te lezen, zo is het voor Young Graduate ook geen pretje om telkens weer geconfronteerd te worden met vakjargon dat in elke vacature terugkomt. In dit artikel zetten we een aantal leuke do’s en don’t voor je op een rij zodat je Young Graduates nog gerichter kan verleiden.

Do’s

 • Een aantrekkelijke titel en tekst schrijven

Dat maakt het verschil tussen een wel en niet opengeklikte vacature. Het is daarbij belangrijk dat de titel kort en to the point is. Wat betreft de tekst in een jobpost kan je de tekst op twee manieren benaderen: jobgericht of persoongericht. Gekeken naar het individualistische karakter van onze jonge millennails, kan de tekst best een tintje persoonlijker worden geschreven 

 • Video-integratie

Indien je over een creatief team beschikt, integreer dan een video in de jobpost. Een video voor één specifieke vacature kost veel werk en tijd, dus een betere optie is om het over de afdeling en de diverse functies te hebben. Dan kan de video ook voor andere vacatures gebruikt worden. Een video laat een compleet andere dimensie zien dan alleen geschreven tekst. Een grote meerwaarde!

 • Wat biedt het bedrijf? 

Naast het salaris en de extralegale voordelen, wat maakt jouw bedrijf zo leuk en uniek om voor te werken? Denk naast competenties en eisen ook aan de normen en waarden die specifiek binnen jouw bedrijf heersen. Het is daarbij ook interessant om te lezen wat je als bedrijf te bieden hebt. 

Don’t

 • Dooddoeners

Een marktconform salaris, flexibel zijn of een echte duizendpoot zijn, en zo is er nog een lange lijst aan vage termen. Het is voor een kandidaat onvermijdelijk geen cliché antwoord te schrijven op zulke termen. Karakterkenmerken die je zoekt in een kandidaat kan je ook heel goed via de Kazitest weergeven. Zo ziet de kandidaat direct welk profiel wordt gevraagd voor de vacature en of dat overeeenkomt met hun eigen profiel. Werkwaarden en teamrollen ontdek je via: Kazitest

 • De taal van de sollicitant spreken

Niets is zo vervelend voor een werkzoekende dan lezen dat de HR-afdeling de functie niet helemaal begrijpt. Bijvoorbeeld programmeertalen door elkaar halen of ingenieurstechnieken in de tekst verwerken die nergens overgaan. Een collega van de desbetreffende afdeling vragen om de vacature door te lezen, is een goed oplossing om te kijken of de doelgroep correct wordt aangeproken. 

De vacature eindigt natuurlijk met het aanzetten tot actie. Zet de deur open voor jongeren door ze meerdere opties te geven om contact op te nemen: bellen, skypen, mailen of een combinatie van? Je kan zelfs het netwerk van de student aanspreken door te vragen of ze een vriendin/vriend hebben die mogelijk geschikt is voor de vacature. Young Graduates helpen hun vrienden maar al te graag aan een nieuwe baan!

Gerelateerde vacatures

 • 2018-09-01
  =job.status_text

  HR Consulent Payroll

  VAB Startersjob
  2070 Zwijndrecht
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid